Shopify Plus

Laat je e-commerce business groeien met Shopify Plus

Is jouw e-commerce merk klaar om op te schalen binnen en buiten Nederland? Dan is jouw business klaar voor Shopify Plus: het beste SaaS e-commerce platform om groei te realiseren.

Of je nu een Shopify merchant bent of momenteel nog op een ander platform zit: met Shopify Plus sluit je je aan bij de succesvolle groep internationale enterprise merken die in sneltreinvaart de wereld veroveren. 

En dat kan al vanaf een maandomzet van € 100.000. Scroll verder en we laten het je zien.

Stoov-shopify-plus

Overstappen van Shopify naar Shopify Plus

Shopify Plus is de grote broer van Shopify. Een e-commerce oplossing die met je bedrijf meegroeit, en blijft meegroeien tot en met enterprise niveau. Met het gebruiksgemak dat je van Shopify gewend bent, plus alles wat je nodig hebt om op te schalen. 

Is jouw Shopify webshop toe aan een volgend level? Zit niet langer in over technologie en focus op waar je goed in bent. Code en Shopify Plus zorgen voor de rest.

En mocht je nu denken dat jouw bedrijf nog niet groot genoeg is om zo’n overstap zelfs maar te overwegen, lees dan vooral even verder.

Shopify Plus kosten: waarom vroeg overstappen loont

Bij Code zien we dat veel Shopify merchants de overstap naar Shopify Plus al maken bij een jaaromzet van 1 à 2 miljoen euro. Op dat punt is Shopify Plus nog steeds duurder dan andere Shopify pakketten. Waarom kiezen merchants hier dan toch voor?

Omdat het verschil in kosten vrij klein is. Omdat je met Shopify Plus veel meer kunt automatiseren - wat elders voor besparingen zorgt. En omdat je met Shopify Plus je customer experience zo goed kunt optimaliseren dat je investering zich snel uitbetaalt in indrukwekkende groeicijfers.

Hoewel wij per bedrijf de meest geschikte Shopify setup zoeken, zien we dat de meeste van onze klanten de overstap naar Shopify Plus maken bij een maandomzet van € 100.000. En daar hebben ze geen van allen spijt van!

De voordelen van Shopify Plus op een rij

Niet voor niets vertrouwen internationale merken zoals O’Neill, Allbirds en Gymshark op Shopify Plus. Alle fijne features die je al kent van Shopify, maar dan meer!

 • Shopify Plus is de beste setup voor merken die internationaal stevig door willen groeien en hun customer experience willen lokaliseren en optimaliseren.

 • Zet 9 extra stores op zonder extra kosten, bijvoorbeeld voor andere regio’s of een B2B webshop. Je beheert deze winkels op één plek, zonder opnieuw te hoeven inloggen.

 • Groei je hard, maar word je beperkt door veel handmatige taken? Met Shopify Plus krijg je toegang tot Shopify Flow en Launchpad. Deze tools helpen je bij het automatiseren en plannen van taken binnen jouw online store zodat je meer gedaan krijgt in minder tijd.

 • Met Shopify Plus behoort een customized checkout tot de mogelijkheden. Til de belangrijkste conversiepagina van jouw store naar een hoger plan door up- en cross sell mogelijkheden toe te voegen.

 • Met Shopify Scripts kun je ‘slimme regels’ aanmaken om klantspecifieke kortingen, verzendopties en betaalmethoden toe te passen. Hiermee kun je de checkout personaliseren en extra verkoop genereren.
 • Door de oneindige schaalbaarheid kun je met Shopify Plus meer dan 10.000 transacties per minuut verwerken.

 • Met de snelle Shopify Plus API kun je onbeperkt integreren met andere IT platforms zoals Akeneo, Netsuite of Microsoft Dynamics 365.

 • Je krijgt toegang tot Shopify Plus apps, speciaal ontwikkeld voor webwinkels die snel groeien.

 • Je krijgt 24/7 toegang tot supersnelle telefonische support, exclusief voor Shopify Plus klanten, en een eigen Merchant Success Manager.

 • Je kunt gratis gebruik maken van Shopify's B2B oplossing met o.a. klantspecifieke prijzen en minimum orderaantallen.

 • Met Shopify Plus kun je verkoopkanalen zoals Amazon, eBay, Facebook, Instagram, Pinterest, Messenger en WhatsApp vanaf één plek beheren.

 • Tot slot zijn de Shopify Plus transactiekosten (0,15%) lager dan in de andere Shopify pakketten. Vanaf een omzet van zo’n 5 miljoen betekent dit dat je goedkoper uit bent met Shopify Plus. Let op: wanneer je Shopify Payments gebruikt worden er geen transactiekosten berekend.

Meer weten over de kosten van Shopify Plus? Scroll dan verder.

Shopify Plus kosten: vanaf deze omzet is Shopify Plus voordeliger dan Shopify Advanced

Hoe zit het precies met de kosten van Shopify Plus? Het simpele antwoord: de maandelijkse fee is 0,25% van je omzet, met een minimum van $2.000.

Is je omzet minder dan $800.000 per maand? Dan kost Shopify Plus $2.000 per maand. Zet je meer om dan $800.000 per maand? Dan kost Shopify Plus 0,25% van je omzet.

Maar let op: dit is nog niet hele verhaal. Naast je maandelijkse fee betaal je met Shopify Plus transactiekosten van 0,15% over je omzet (tenzij je Shopify Payments gebruikt). En dit is waar het interessant wordt voor bestaande Shopify merchants: die 0,15% is een stuk lager dan de 0,5% transactiekosten die je betaalt met een Shopify Advanced pakket.

Er is dus een tipping point waarbij je alle voordelen van Shopify Plus kunt pakken, voor hetzelfde geld als Shopify Advanced.

Waar ligt dat kantelpunt dan? Dat hangt van een aantal factoren af, waaronder je omzet, hoeveel storefronts je hebt, en of je Mollie of Shopify Payments gebruikt (want die berekenen transactiekosten).

Wil je weten hoe het kostenplaatje er voor jouw business uitziet en welk Shopify plan wij adviseren? Vul ons contactformulier in, dan nemen we binnen één werkdag contact op en geven we je gratis en vrijblijvend advies.

Neem contact op

Shopify Plus kosten: een rekenvoorbeeld

Om je een idee te geven zie je hier een versimpeld rekenvoorbeeld. Dit is een vergelijking van de kosten voor een tweetalige webwinkel met een jaaromzet van $5 miljoen. Met Shopify Advanced bedraagt de maandelijkse fee $299 per store: in een tweetalige multistore-opzet betaal je die dus twee keer. Met Shopify Plus vervalt de dubbele fee, omdat je met Shopify Plus 9 verschillende stores per account kunt hebben.

 

 

Shopify Advanced
Maandelijkse fee van $299 x 12 maanden x 2 stores = $7.176
Transactiekosten op de verkoop 0,5% van $5 miljoen = $25.000
Totale kosten: $32.176 per jaar

Shopify Plus
Maandelijkse fee van $2.000 x 12 maanden = $24.000
Transactiekosten op de verkoop 0,15% van $5 miljoen = $7.500
Totale kosten: $31.500 per jaar

Migreren naar Shopify Plus

Zit je momenteel op een ander platform en ben je niet tevreden? Dit zijn 4 signalen dat het tijd is voor een platform switch.

Code helpt je graag met je replatforming naar Shopify Plus. Een flink aantal bekende merken gingen je voor. Benieuwd hoe zij hun migratie naar Shopify hebben ervaren? Lees onze case interviews met MUD Jeans (WooCommerce naar Shopify Plus), Stoov (Lightspeed naar Shopify Plus) en O’Neill (SalesForce Commerce Cloud naar Shopify Plus). 

Klanten zoals MR MARVIS en The Sports Edit bewijzen dat Shopify Plus een volwaardig alternatief is voor enterprise e-commerce platforms zoals Salesforce Commerce Cloud of Adobe Commerce. Dit zijn de vijf belangrijkste voordelen van Shopify vs andere e-commerce platforms. 

Code kan jouw webshop in korte tijd migreren van platforms zoals Magento, Shopware, WooCommerce, Salesforce Commerce Cloud,  BigCommerce of Lightspeed naar een Shopify Plus store. Wij zorgen voor een soepele en veilige overgang van alle (klant)data, orders, producten en webpagina’s zonder enige downtime. Bovendien integreren we Shopify Plus met al de rest van je systemen, zoals je ERP en PIM. Zo realiseren we in no time een toekomstbestendig platform waarmee jouw merk klaar is voor verdere groei.

Wil jij meer lezen over de overstap naar Shopify? Download ons e-book:

Download ons migratie e-book

 

Een greep uit onze Shopify Plus klanten

Code is officieel Shopify Plus Partner

Ben je op zoek naar een betrouwbare Shopify Plus partner? Code heeft ruim 5 jaar ervaring met Shopify Plus, meer dan 300 stores gebouwd en is een van de weinige Shopify agencies in de EU die de meest complexe Shopify webshops, koppelingen en apps kunnen realiseren.

Code was de allereerste officiële Shopify Plus Partner in de EU. Dit betekent dat Shopify ons heeft uitgekozen om deel uit te maken van een select, internationaal gezelschap van ervaren e-commerce agencies. Hierdoor hebben we een direct lijntje met Shopify Plus en early access tot nieuwe features. Onze developers werken nauw samen met Shopify, zodat we jouw online store nog beter kunnen afstemmen op jouw behoeften.

Slechts vier Nederlandse agencies zijn officieel Shopify Plus partner, wat laat zien dat je dit kwaliteitslabel niet zomaar ontvangt. Dan heb je laten zien dat je Shopify en Shopify Plus door en door kent. Wij hebben een groot aantal e-commerce merken geholpen met het bouwen en doorontwikkelen van succesvolle Shopify Plus stores, en we denken actief mee om het platform nog beter en gebruiksvriendelijker te maken. Code is supertrots op deze erkenning. En voor onze klanten is het een extra bevestiging dat ze bij ons goed zitten. Fijn gevoel toch?

Hulp nodig met Shopify Plus?
Lift mee op de ervaring van Code!