Shopify Plus

Je e-commerce business opschalen met Shopify Plus Partner Code

Is jouw e-commerce merk klaar om op te schalen binnen en buiten Nederland? Dan is jouw business klaar voor Shopify Plus: het beste SaaS  e-commerce platform wereldwijd. En wij helpen je als Shopify Plus partner hier graag mee verder.

Of je nu een Shopify merchant bent of momenteel nog op een ander platform zit: met Shopify Plus sluit je je aan bij een groep succesvolle internationale merken die op indrukwekkend tempo groeien en de maximale potentie van hun e-commerce platform benutten. 

Migreren naar Shopify Plus is een slimme zet vanaf een maandelijkse omzet van $100k tot wel 10+ miljoen. Je leest het goed: dit platform kan met je meegroeien tot op enterprise niveau.

Lees verder om erachter te komen of Shopify Plus past bij de behoeften en ambities van jouw merk.

Shopify plus - NL-x2

De voordelen van Shopify Plus op een rij

Niet voor niets vertrouwen internationale merken zoals O’Neill, Allbirds en Gymshark op Shopify Plus. Alle fijne features die je al kent van Shopify, maar dan meer!

 • Shopify Plus is de beste setup voor merken die internationaal stevig door willen groeien en hun customer experience willen lokaliseren en optimaliseren.

 • Zet 9 extra stores op zonder extra kosten, bijvoorbeeld voor andere regio’s of een B2B webshop. Je beheert deze stores op één plek, zonder opnieuw te hoeven inloggen.

 • Dankzij de oneindige schaalbaarheid kun je met Shopify Plus meer dan 10.000 transacties per minuut verwerken.

 • Groei je hard, maar is er veel handmatig werk? Shopify Flow en Launchpad helpen je bij het automatiseren en plannen van taken zodat je meer gedaan krijgt in minder tijd.

 • De Shopify checkout is de best converterende checkout ter wereld. Optimaliseer de belangrijkste conversiepagina van je store door het toevoegen van upsell en cross-sell mogelijkheden, klantspecifieke kortingen en lokale verzendopties en betaalmethoden. 
 • Met de snelle Shopify Plus API kun je onbeperkt integreren met andere IT platforms zoals Akeneo, Netsuite of Microsoft Dynamics 365.

 • Maak gebruik van het ijzersterke Shopify app ecosysteem en integreer oplossingen uit de Shopify App Store, in plaats van dure maatwerkfunctionaliteit te bouwen en te onderhouden.

 • Krijg 24/7 toegang tot supersnelle telefonische ondersteuning, alleen voor Shopify Plus klanten, en werk samen met je eigen Merchant Success Manager.

 • Als Shopify Plus Merchant krijg je gratis toegang tot Shopify's B2B oplossing, inclusief klantspecifieke prijzen en minimale orderaantallen.

 • Met Shopify Plus kun je verkoopkanalen zoals Amazon, eBay, Facebook, Instagram, Pinterest, Messenger en WhatsApp vanaf één plek beheren.

 • Tot slot zijn de Shopify Plus transactiekosten (0,15%) lager dan in de andere Shopify pakketten. Vanaf een omzet van zo’n 5 miljoen betekent dit dat je goedkoper uit bent met Shopify Plus. Let op: wanneer je Shopify Payments gebruikt worden er geen transactiekosten berekend.

Meer weten over de kosten van Shopify Plus? Scroll dan verder.

Upgrade van Shopify naar Shopify Plus

Shopify Plus is de grote broer van Shopify. Een e-commerce oplossing die met je bedrijf meegroeit, tot op enterprise niveau. Met de gebruiksvriendelijkheid die je kent van Shopify, plus alles wat je nodig hebt om op te schalen en toekomstbestendig te worden.

Vraag je je af of je moet kiezen voor Shopify of Shopify Plus? Dit zijn de redenen om Shopify Plus over Shopify te verkiezen.

Een greep uit onze Shopify Plus klanten

Shopify Plus kosten: waarom vroeg overstappen loont

Shopify heeft verschillende plannen en prijzen, waarbij Shopify Advanced en Shopify Plus de meest voorkomende keuzes zijn voor merchants. 

Bij Code zien we dat veel Shopify merchants al vroeg overstappen op Shopify Plus, bij een jaaromzet van 1 of 2 miljoen euro. Op dat moment is Shopify Plus nog steeds duurder dan andere Shopify abonnementen. Waarom gaan deze merchants er dan toch voor?

Omdat Shopify Plus zal resulteren in een positieve ROI, ook voor kleinere merken met groeiambities. De grote hoeveelheid extra functionaliteit zoals 9 extra storefronts, B2B, support en automatisering wegen op tegen het (kleine) verschil in kosten ten opzichte van een Shopify Advanced abonnement. 

We zullen altijd objectief beoordelen wat de beste Shopify setup is voor jouw individuele situatie, maar we zien dat de meeste van onze klanten de overstap naar Shopify Plus maken bij een maandelijkse omzet van zo’n € 100.000 - en geen van hen heeft er spijt van. 

Ben je een volwassen e-commerce merk met een jaarlijkse online omzet van 5-150 miljoen? Dan is Shopify Plus zonder twijfel de juiste keuze. Voor merken met een jaarlijkse omzet van +100 miljoen en meer, biedt Shopify een samengestelde commerce oplossing genaamd Commerce Components.

Shopify Plus kosten: een rekenvoorbeeld

Om je een idee te geven zie je hier een versimpeld rekenvoorbeeld voor een 3-jarig contract. Dit is een vergelijking van de kosten voor een tweetalige webwinkel met een jaaromzet van $6 miljoen. Met Shopify Advanced bedraagt de maandelijkse fee $299 per store: in een tweetalige multistore-opzet betaal je die dus twee keer. Met Shopify Plus vervalt de dubbele fee, omdat je met Shopify Plus 9 verschillende stores per account kunt hebben.

 

 

Shopify Advanced
Maandelijkse fee van $299 x 12 maanden x 2 stores = $7.176
Transactiekosten op de verkoop 0,6% van $6 miljoen = $36.000
Totale kosten: $43.176 per jaar

Shopify Plus
Maandelijkse fee van $2.300 x 12 maanden = $27.600
Transactiekosten op de verkoop 0,2% van $6 miljoen = $12.000
Totale kosten: $39.600 per jaar

Migreren naar Shopify Plus met Code

Ben je ontevreden over je huidige e-commerce platform? Dit zijn 4 signalen dat het tijd is voor een platform switch.

Code was de eerste officiële Shopify Plus partner in de EU en heeft honderden webshops gemigreerd van platforms als Magento / Adobe Commerce, Shopware, BigCommerce, WooCommmerce en Salesforce Commerce Cloud naar Shopify en Shopify Plus. 

Benieuwd hoe zij hun migratie naar Shopify hebben ervaren? Lees onze case interviews met:

Succesvolle Nederlandse merken zoals MR MARVIS en Stoov bewijzen dat Shopify Plus een volwaardig alternatief is voor enterprise e-commerce platforms zoals Salesforce Commerce Cloud of Adobe Commerce.

Naast het design en development van jouw webshop kan Code zorgen voor een soepele en veilige datamigratie van alle (klant)gegevens, bestellingen, producten en webpagina's zonder downtime of impact op resultaten. Daarnaast integreren we Shopify Plus met al je andere systemen, zoals je ERP, PIM, OMS, WMS en 3PL.

Wil je meer lezen over migreren naar Shopify? Download ons 2023 Shopify migratie e-book:


Download ons migratie e-book

 

Code is officieel Shopify Plus Partner

Ben je op zoek naar een betrouwbare Shopify Plus Partner voor een migratie of doorontwikkeling van je bestaande Shopify webshop? Bij ons zit je goed. Code is een van de meest ervaren en technische Shopify bureaus in de EU. Onze coders bouwen de meest complexe Shopify Plus webshops en weten hoe ze jouw webshop naadloos kunnen integreren met de rest van jouw ecosysteem.

Bovendien was Code de allereerste officiële Shopify Plus Partner in de EU. Dit betekent dat we behoren tot een selecte, internationale groep van ervaren agency partners. Hierdoor hebben we als eerste toegang tot nieuwe features en korte lijntjes met de engineers van Shopify zodat we samen een webshop kunnen neerzet die past bij de unieke behoeften van jouw merk en klanten.

Je wordt natuurlijk niet voor niets Shopify Plus Partner. We hebben laten zien dat we Shopify en Shopify Plus door en door kennen. Code's portfolio van honderden e-commerce merken bewijst dat we een ervaren en betrouwbare partner zijn als het gaat om het succesvol bouwen en schalen van Shopify Plus webshops.

Code is bijzonder trots op onze officiële Shopify Plus Partner stempel! En voor merken zoals dat van jou is het een extra bevestiging dat je bij ons aan het juiste adres bent. Dat voelt goed, toch?

Is jouw migratie ons volgende project? Vul ons contactformulier in en we nemen binnen één werkdag contact met je op.

Hulp nodig met Shopify Plus?
Lift mee op de ervaring van Code!