E-commerce Growth & Acceleration program

Meer e-commerce omzet – zonder traffic te kopen

Heb jij ambitieuze plannen voor je e-commerce merk? Dan heb je een duurzame groeistrategie voor de lange termijn nodig – en een groeipartner waar je op kunt rekenen. Lift mee op Code’s uitgebreide e-commerce ervaring om ervoor te zorgen dat jouw merk een mooie toekomst tegemoet gaat. Wij geven je de tools en benchmarks die je nodig hebt, en we helpen je met een roadmap en de juiste strategieën om jouw omzet te laten groeien.

code-e-commerce-growth

Focus op retentie in plaats van acquisitie

Hoe verhoog je je omzet in tijden waarin online adverteren met de dag duurder en ineffectiever wordt? Door te focussen op de klanten die je al hebt.

Betaalde bezoekers zijn slecht voor je Churn Rate: het percentage eenmalige klanten die je store aantrekt. Die eendagsvliegen doen niks voor je omzet, en kosten je vaak alleen maar geld. Je bent veel beter af met trouwe klanten die veel kopen, en vaak.

Hoe krijg je die? We verklappen je het geheim alvast: geweldige klanten worden niet geboren, die worden gemaakt. En je kunt dat oefenen op je bestaande klanten.

Wil je weten hoe het werkt?

We schreven er een serie in-depth blogs over, met een heleboel E-Commerce Growth tips die je direct zelf kunt testen:

growth rocket code

Code is jouw groeipartner

Bij Code weten we heel goed dat groei tijd en aandacht kost. Het gaat niet van de ene op de andere dag – en je kunt af en toe best wat hulp gebruiken. Het kost tijd om mensen voor je te winnen en een lange-termijn relatie op te bouwen met je klanten. 

Gelukkig kan Code je daarbij helpen. Onze E-Commerce Strateeg, Coen Fredriks, heeft zichzelf de laatste 12 jaar als E-Commerce merken van verschillende succesvolle merken zoals WAHTS alle kneepjes van het vak aangeleerd en e-commere merken gelanceerd en opgeschaald en deelt deze kennis graag met onze klanten. 

Wil je weten hoe een groeitraject met Code eruit ziet? Hieronder vind je een overzicht van de stappen die we in ons Growth & Acceleration program samen met jou nemen:

Code E-Commerce Growth
Coen Fredriks | E-Commerce Strategist Code

Code's Growth & Acceleration program

1. Kick-off
Eerst maken we graag tijd om persoonlijk kennis te maken en te zien of we een match zijn. Jij vertelt ons over je business en waar je heen wilt, wij vertellen jou gedetailleerd wat we voor je kunnen doen en wat dat gaat kosten. Als het niet matcht zeggen we dat gewoon eerlijk, en kijken we of we een geschiktere partner voor je weten.

2. Audit
Als we allebei volmondig ja zeggen na die introductie is het tijd om het hele proces op gang te brengen. We beginnen met het analyseren van de huidige prestaties van je store. Hoe doet je webshop het op het moment qua Average Order Value (AOV), Frequentie (F) en Customer Count (CC)? Natuurlijk berekenen we ook je Churn Rate... Bereid je voor op schokkende resultaten.

3. Brainstorm
Als wij helder hebben hoe je online store presteert, creëren we samen met jou een backlog met concrete acties waarmee we de drie pijlers AOV, F en CC gaan optimaliseren. Tijd om echt creatief te worden! Samen graven we elk idee waar je nooit meer iets mee gedaan hebt uit je geheugen, doen we onderzoek en delen we al onze succesvolle experimenten en ideeën die ook voor jouw store zouden kunnen werken.


4. Prioritiseren
We stoppen al die ideeën in een backlog, en gaan ze dan een voor een punten geven om te prioriseren: 
 
I (Impact) - Hoeveel impact gaat het hebben? (veel, gemiddeld, weinig)
C (Confidence) - Hoe succesvol verwacht je dat het gaat zijn? (mega, redelijk, helemaal niet succesvol)
E (Ease) - Hoe makkelijk is het te implementeren? (makkelijk, gemiddeld, moeilijk)

Welke acties zijn makkelijk te implementeren, gaan veel impact hebben, en zullen naar verwachting succesvol zijn? We prioritiseren alle ideeën, bepalen een shortlist en maken een actieplan. (Spoiler alert: Klaviyo e-mail marketing staat zeer waarschijnlijk bovenaan de shortlist)

5. Implementeren
Nu we een duidelijke set prioriteiten hebben kunnen we aan de slag! Implementeren, resultaten analyseren, op basis daarvan optimaliseren, opnieuw het effect bekijken en blijven tweaken en finetunen totdat jij je doel (of je plafond) hebt bereikt. Tijdens dit hele proces blijven we de hele tijd met je communiceren zodat je precies weet waar Code mee bezig is en hoe de groei van jouw store ervoor staat.

6. Rinse & repeat 
Zijn we klaar met de eerste paar optimalisaties en smaakt het naar meer? Tijd om de backlog er weer even bij te pakken, een nieuwe shortlist te maken en daarmee aan de slag te gaan. Niet vergeten om af en toe achterover te leunen en te genieten van die steeds verder verbeterende statistieken, hè! 

Interesse? Boek een groeisessie met Code

Wil je jouw groeiplannen serieus aanpakken? Je bent welkom voor een gratis groei-sessie, waarin we sparren over jouw doelen en te bespreken wat Code voor je kan doen. We helpen je graag aan mooie cijfers!

Neem contact op voor een groeisessie

Ben je serieus over e-commerce groei?