URBANARA logo

Eerlijk wonen met natuurlijke kwaliteit

Het Berlijnse URBANARA verkoopt kwalitatief hoogwaardige woonaccessoires die geproduceerd zijn met aandacht voor mens en milieu. Via hun online Shopify stores voorzien ze klanten in o.a. Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Groot-Brittanië van de mooiste interieurspullen, allemaal gemaakt van natuurlijke materialen.

KLANT

URBANARA

INDUSTRIE

Lifestyle, Home

TECHNOLOGIE

Shopify plus webshops

DIENST

Webshop migration
urbanara-header

Services we provided

Replatforming

Store building

Acceleration & Growth

UX/UI Design

Internationalization

Je business stroomlijnen? Het begint bij je platform

Toen URBANARA bij ons aanklopte waren ze ten einde raad. Zo’n twee jaar geleden was hen duidelijk geworden dat ze in een klassieke software lock-in terecht gekomen waren: hun oude monolithische platform was zo zwaar aangepast en uitgebreid dat ze niets meer konden aanraken zonder dat er ergens anders iets kapot ging. 

Ze besloten aanvankelijk een serieuze poging te doen om zelf een custom platform te bouwen. Dat bleek algauw een veel te complexe onderneming, en de ambities moesten diverse keren bijgesteld worden. Bij de peiling van Mei 2018 was hun zelfgebouwde platform wederom verre van klaar voor de geplande release, en ging het project definitief de prullenbak in.

Op dat punt begon URBANARA ’s zoektocht naar een bestaand platform dat in hun behoeften voorzag, en een bureau dat hen kon helpen in 8-12 weken live te gaan. Shopify Plus was de juiste match, met name vanwege de grote keus in aanvullende functionaliteit die de Shopify appstore bood. Een Europees bureau met een uitgebreid portfolio en de benodigde know-how was ook makkelijk gevonden: Code kwam in beeld omdat we al eerder hebben laten zien goed overweg te kunnen met hoge eisen qua grafisch ontwerp, en omdat er complexe backend programmering nodig was. 

Daarna ging het snel. Begin Juli launchten we de test-site www.urbanara.at, en toen die goed bleek te werken volgden in rap tempo www.urbanara.de en www.urbanara.ch. Op het moment werken we nog aan www.urbanara.co.uk, en verfijnen we de koppeling met de Duitse fulfilment reus Ingram Micro.  

De nieuwe sites doen het fantastisch! Vooral de mobiele versies converteren als een malle, waardoor URBANARA ineens een grote stap kan maken met social media marketing. Bovendien bespaart de custom functionaliteit die onze backenders voor URBANARA gebouwd hebben heel veel tijd. Allerlei terugkerende klussen die tot nu toe handmatig gedaan moesten worden gaan nu automatisch. 

We horen dat dat een enorme opluchting is voor de medewerkers. Eindelijk tijd voor echt interessante dingen! Daar worden we natuurlijk blij van, zulke berichten. Enjoy, guys!

Meer weten? We schreven een blog over het URBANARA project.

Shopify Plus webshop voor URBANARA | Code

De split order functie

URBANARA ’s assortiment is nogal divers. Zo komt het heel vaak voor dat klanten bijvoorbeeld een grote lamp en een klein kussentje bestellen. Die stop je natuurlijk niet in één pakket. Het is extra ingewikkeld als de lamp pas over een paar weken geleverd kan worden, en als hij vanuit een ander distributiecentrum, via een andere verzenddienst wordt verzonden dan het kussentje. 

Hoe zorg je ervoor dat dit allemaal netjes gescheiden wordt en op de juiste manier verwerkt? Daar hebben onze backenders fijn op zitten puzzelen toen ze de koppeling met de grote Duitse fulfilment partij Ingram Micro gingen inrichten. Prachtig om te zien hoe soepel het allemaal werkt! Hebben we toch weer leuk gedaan :)

URBANARA tapijten | Code
URBANARA stoel | Code
URBANARA poef | Code
URBANARA tapijten | Code

Hulp nodig met Shopify Plus? Bij ons zit je goed!