Shopify webshop

Waarom is Shopify het beste e-commerce platform?

Code is goed in Code. En Shopify. Wij ontwikkelen high-end webshops met Shopify die direct omzet en groei realiseren. Onze projecten variëren van stores voor jonge e-commerce bedrijven die hun online business snel en professioneel willen opzetten tot enterprise oplossingen voor grote merken zoals Rosefield en Stoov.

code-shopify-laptop

Waarom Shopify?

Omdat Shopify je iets geeft waar geen prijskaartje aan te hangen is: peace of mind.

Hoe doet Shopify dat? Door simpelweg het best functionerende, meest complete platform te zijn dat je op dit moment kunt krijgen als e-commerce merk. Shopify biedt je extreem gebruiksgemak. Het zorgt ervoor dat je webshop soepel loopt, zodat jij geen omkijken hebt naar de tech en je kunt concentreren op het bereiken van jouw doelen.

Met Shopify heb je vanaf dag één volledige toegang tot alle mogelijke verkoopkanalen: je webshop, social media, marketplaces als bol.com en Amazon, B2B webshop, internationale stores - en als je een fysieke winkel of pop-up store hebt integreer je die moeiteloos via Shopify POS. Shopify is daarnaast super schaalbaar en crasht met 99,98% uptime vrijwel nooit - ook niet op Black Friday. Het groeit met je bedrijf mee en blijft meegroeien tot en met enterprise niveau.

Mythes over Shopify (1)

De voordelen van een Shopify webshop

Wil je een nieuwe webshop starten, of word je niet blij van je huidige e-commerce platform? Shopify is wat ons betreft de beste oplossing voor je online business. Lees hieronder waarom:

1. Shopify is SaaS

SaaS (Software as a Service) gaat over al het omslachtige gedoe uit IT halen. Het draait allemaal om de cloud: in plaats van je software op eigen servers te beheren, lease je het voor zolang je het nodig hebt en kun je er overal op inloggen.

Met Shopify gebruik je altijd de laatste versie van het platform. Met Shopify hoef je nooit security updates te doen, of je druk te maken over hosting en bandbreedte. En Shopify crasht nooit: het kan meer dan 10.000 transacties per minuut aan en heeft al jaren een uptime van 99,98%.

2. Shopify doet aan revenue sharing

Shopify heeft exact hetzelfde doel als jij: jou omzet opleveren. Dat komt door hun prijsbeleid, waarbij ze naast een vast bedrag per maand een percentage van de omzet van hun merchants afromen, in de vorm van transactiekosten. Revenue sharing heet dat, en het zorgt ervoor dat Shopify super gemotiveerd is om van hun platform een ongelooflijk effectieve sales tool te maken.

Het zorgt er ook voor dat hun maandelijkse fee zich aanpast aan jouw omzet. In komkommertijd betaal je minder, in Q4 meer, afhankelijk van hoe goed je store loopt.

Meer voordelen van Shopify

 • Lage instapkosten
 • Ongelimiteerde bandbreedte en aantal producten
 • Volledig responsive
 • Toekomstbestendig
 • Soepele integratie met externe systemen zoals je ERP, PIM, OMS, WMS en 3PL
 • Google Analytics en uitgebreide rapportages
 • Ondersteunt alle gebruikelijke betaalmethoden
 • Oplevering of migratie kan in enkele weken

De nadelen van Shopify

Zijn er ook nog nadelen? Nauwelijks, maar als Shopify niet bij de specifieke wensen en behoeften van jouw business past zijn wij de eerste die dat toegeven. Er zijn wel een paar hardnekkige fabeltjes over wat Shopify allemaal niet zou kunnen. We halen de vier belangrijkste Shopify mythes onderuit in deze blog.

Voorbeelden van Nederlandse Shopify webshops

Wil je Shopify en Code in actie zien? Check deze voorbeelden van Nederlandse Shopify webshops die wij hebben ontwikkeld:

Benieuwd naar de grote internationale merken die op Shopify zitten? Kijk eens naar de sites van Allbirds, Gymshark, Alessi en Kylie Cosmetics. Om er maar een paar te noemen.

Wat kost een Shopify webshop?

Er zijn drie abonnementen: Basic ($29 per maand + transactiekosten), Standaard ($59 per maand + transactiekosten), en Advanced ($298 per maand + transactiekosten).

Lees hier meer over de pricing van Shopify.

Wanneer je wilt samenwerken met de experts van een Shopify agency zoals Code dan komen hier kosten voor de ontwikkeling van een custom Shopify webshop, waarbij je moet denken aan een bandbreedte van 30-200K. Dit is compleet afhankelijk van het design en jouw wensen.

Is je omzet een miljoen per jaar of hoger? Dan is Shopify Plus iets voor jou, de enterprise versie van Shopify. Shopify Plus is gemaakt voor merken die klaar zijn om serieus op te schalen. Lees hier meer over Shopify Plus.

Migreren naar Shopify

Ben je ontevreden over de software die je gebruikt voor je huidige webshop? Code zet je online store in no-time over van Magento, Lightspeed, Salesforce, Shopware, Drupal, Woocommerce of een ander pakket naar een professionele Shopify store.

Weten hoe zo’n migratie naar Shopify eruit ziet? Merken als Rosefield, MUD jeans en Stoov gingen je voor:

→ Lees hier meer over de migratie van Stoov

Guus Brinkman, Head of Growth bij Stoov: “We liepen echt tegen de grenzen van Lightspeed aan, ons vorige platform. Dat losten we dan op met wat trucs en kunstgrepen, maar aan de achterkant werd het een rommeltje. Het was moeilijk om andere systemen te koppelen aan Lightspeed: ze stonden allemaal los van elkaar, wat vaak dubbel werk opleverde. Voor veel van de systemen die wij moeilijk gekoppeld kregen aan Lightspeed bestond wel een kant-en-klare integratie met Shopify, viel ons op. We zagen Shopify ook groter en groter worden, het zit continu bovenop de laatste ontwikkelingen in de e-commerce. Wij wilden het nieuwste en het beste D2C platform voor Stoov, waarmee we internationaal door konden groeien: dat was Shopify Plus.”

Onze co-founder Bob Rockland schreef een in-depth e-book over migreren naar Shopify, met daarin alles wat je moet weten als je een migratie overweegt.

Download ons migratie e-book

Waarom Code als jouw Shopify partner?

We zeiden het al: Shopify + Code = een goede match. Bij ons zit je goed voor alles wat met Shopify en e-commerce groei te maken heeft. We zetten graag nog even op een rijtje waarom wij verwachten dat we waarde kunnen toevoegen als jouw Shopify agency:

 • Code heeft 15 jaar ervaring met software en e-commerce en 5+ jaar met Shopify. Na het launchen van 250+ webshops weten wat werkt want we hebben het hoogstwaarschijnlijk al eens gezien en gebouwd. Daar kun jij op meeliften! Vermijd alle beginnersfouten en doe het vanaf het begin goed.

 • Wij waren de allereerste officiële Shopify Plus Partner in de EU. Dit betekent dat Code een van de weinige Shopify agencies is die de meest complexe Shopify webshops, koppelingen en apps kan realiseren.

 • Onze expertise op het gebied van Shopify apps en custom integraties is wat ons onderscheidt van andere agencies. We integreren Shopify met jouw e-commerce ecosysteem en zorgen dat het geheel soepel draait. We bouwen daarnaast zelf native Shopify apps die je Customer Experience en omzet direct verbeteren, zoals de Returner app.

 • We hebben partnerships met de beste Shopify apps zoals Gorgias, LoyaltyLion en Klaviyo en de beste Nederlandse design bureaus zoals Bolden en Morrow

 • Onze commitment stopt niet zodra je nieuwe webshop is gelanceerd: we blijven graag betrokken bij het opzetten van je e-mail marketing (Klaviyo), het verbeteren van je conversie, en het uitrollen van een Growth strategie op maat.

 • Ons team bestaat uit sociale nerds; Coders met karakter noemen we ze ook wel. Verwacht een relaxte samenwerking met pragmatische en no-nonsense designers, developers en strategen. 

Hulp nodig met Shopify? Bij ons
zit je goed!