Shopify Apps & Integraties

Til je Shopify webshop naar een hoger niveau met onze Apps & Integraties

Shopify (Plus) is een sterke basis voor duurzame groei van je e-commerce onderneming. Wil je doorgroeien en Shopify inzetten als volwaardig enterprise systeem? Dan is niks belangrijker dan een naadloze integratie met externe partijen in jouw e-commerce ecosysteem.

Shopify apps & integraties die het verschil maken

Code’s missie als Shopify Plus partner is om jou te helpen met een soepel lopende winkel en tevreden klanten. We zijn een one-stop-shop voor alle Shopify integraties, apps en connectoren. We onderscheiden ons door niet alleen storefronts te bouwen, maar ook de volledige Shopify-integratie met al je externe systemen te regelen. Dat doen we met zelf ontwikkelde en robuuste apps en integraties.

Met onze custom-build connector apps voor het retourneren en ruilen van producten, fulfilment service (FSC) en Product Information Management (PIM) systemen integreren we je Shopify webshop moeiteloos met externe partners. We stomen je klaar voor groei en bezorgen je bezoekers een optimale klantbeleving.

Shopify Integrations

1. Returner

Met Returner creëer je een branded self-service retourportaal waarin jouw klanten snel en soepel hun retour aanmaken en worden gestimuleerd om te ruilen in plaats van retourneren. Zo behoud je tot wel 40% van je omzet en creëer je extra omzet via upsell (ruilen voor een duurder product).

Wat onze retouroplossing onderscheidt van andere return apps is dat het een native Shopify app is, waarmee je retouren direct en geautomatiseerd in de Shopify admin afhandelt. Dit levert merken zoals MR MARVIS, MUD Jeans en Josephine & Co tot wel 90% tijdsbesparing op. Tot slot geeft de app inzicht in je retourdata, waardoor je snel kunt anticiperen op veelvoorkomende retourredenen en uiteindelijk je customer lifetime value kunt vergroten. En wie wil dat nou niet?

Boek een demo en probeer de app eerst 30 dagen gratis.

Lees verder

2. Fulfilment Service Connector

Je Shopify webshop goed integreren met externe logistieke partijen (3PL) is niet eenvoudig. Dankzij onze jarenlange ervaring in e-commerce hebben we een betrouwbare Fulfilment Service Connector (FSC) ontwikkeld. Een kant-en-klare en complete integratie met partners zoals DSV, Bleckmann, Active Ants, Promese en Centraal Boekhuis en met Warehouse Managementsystemen (WMS) zoals Picqer en It’s Perfect.


Is je voorraad (deels) in een extern systeem geregistreerd? Wij koppelen deze aan Shopify zodat jouw webshop altijd up-to-date is met nieuw geleverde voorraad of gewijzigde voorraad door verkoop via andere kanalen.

Met de FSC haal je een vlotte samenwerking met al je logistieke partners in huis. En dat brengt veel voordelen met zich mee:

  • Fulfilment verzoeken worden verwerkt en aangeleverd aan de 3PL in hun eigen format en systeem;
  • Fulfilments met Track & Trace codes worden gelijk aangemaakt wanneer de 3PL de verzending heeft bevestigd;
  • De winkelvoorraad (een set-up met meerdere winkels is ook mogelijk) wordt gesynchroniseerd met Shopify zodra deze binnenkomt vanuit de 3PL;
  • Een in te roosteren fulfiller maakt het mogelijk fulfilment verzoeken in te plannen: bestellingen worden dan op specifieke datums uitgevoerd;
  • Met Code’s filter voor bestellingen met een hoog risico vraagt het systeem eerst om goedkeuring voor deze richting een 3PL gestuurd worden voor verdere verwerking;
  • Om een snelle en soepele afhandeling te kunnen garanderen, ontvang je een Slack notificatie wanneer een bestelling om jouw aandacht vraagt;
  • Last but not least helpt onze inventaris X Syncer oversell in zusterwinkels voorkomen door de inventaris in deze winkels binnen enkele seconden na een order aan te passen.

Onze FSC zorgt voor gemoedsrust. Tijdens alle momenten, van piekuren tot flash sales. Door een slimme koppeling met je voorraad minimaliseren we de kans op verkoop van artikelen die niet voorradig zijn. Benieuwd geworden? Wij kunnen jouw bedrijf razendsnel integreren met onze FSC app, waardoor jouw fulfilment naadloos aansluit op Shopify (Plus)

3. PIM Connector

Code werkt nauw samen met toonaangevende Product Information Management (PIM)-systemen zoals Akeneo PIM, Katana PIM en PIM Core. Er is wederzijds belang om deze integraties continu te blijven verbeteren. Vanuit de industrie wordt Code’s connector bijzonder gewaardeerd vanwege een stabiele en betrouwbare performance die de customer experience (CX) van je winkel sterk ten goede komt.

Of het nu gaat om productinformatie, prijzen of categorietoewijzingen: onze connector synchroniseert ze met Shopify. Vertalingen centraal beheren en productgegevens centraal naar meerdere storefronts pushen? Geen enkel probleem. Onze connector zorgt er voor dat alle metaproductgegevens gesynchroniseerd worden met Shopify. Zo kunnen jouw klanten genieten van een optimale en uitgebreide productpagina.

Klaar om te integreren?

Staat jouw bedrijf op het punt om door te groeien naar enterprise niveau? Wil je je webshop aan logistieke (3PL) partners koppelen? Heb je een fulfilment service connector nodig? Of ben je simpelweg niet tevreden met je huidige systemen? Vertel het ons. We tillen je Shopify webshop graag naar het volgende niveau met onze innovatieve oplossingen.

De bewezen kwaliteit van onze custom-build apps en integraties is wat Code onderscheidt van andere bedrijven. Onze uitgebreide ervaring stelt ons in staat om jouw Shopify omgeving door te ontwikkelen tot een volwaardig enterprise systeem.

Wij staan klaar om jouw Shopify store naar het volgende niveau te tillen met onze integraties. Neem contact op! 

Hulp nodig met Shopify integraties?
Bij ons zit je goed!