brand-logo-rosefield

Van Magento naar Shopify Plus: Rosefield Watches op weg naar wereldwijd succes

Rosefield Watches is afgelopen jaren uitgegroeid tot een internationaal geliefd sieraden- en horlogemerk, met maar liefst tien Shopify-webshops in onder andere Canada, de VS en Australië. Code en Rosefield werken sinds 2019 samen aan rosefieldwatches.com.

KLANT

Rosefield

INDUSTRIE

Lifestyle, Fashion

TECHNOLOGIE

Shopify plus webshops

DIENST

Webshop migration
rosefield header-1

Services die we hebben geleverd

Replatforming

Store building

UX/UI Design

Internationalization

Rosefield homepage | Code

Van Magento naar Shopify Plus migreren

Je zou kunnen zeggen dat Rosefield Watches vóór de replatforming naar Shopify Plus slachtoffer was van hun eigen succes. In het eerste uur na de launch op Magento crashte de webshop, omdat servers de enorme hoeveelheden traffic niet aankonden. Dit was het begin van een lange reeks incidenten, met als hoogtepunt (lees: dieptepunt) de urenlange crash op Black Friday 2018, waardoor het bedrijf een flinke omzet misliep op de belangrijkste dag  van het jaar. Dit was voor de oprichter van Rosefield Watches, Christiaan Bekker, de aanleiding om op zoek te gaan naar een alternatief. 

Migreren naar een nieuw e-commerce platform is een groot en kostbaar project en staat bij de meeste e-commerce ondernemers onderaan hun lijstje met favoriete bezigheden. Toch zijn wij bij Code ervan overtuigd dat het in sommige gevallen echt je beste optie is. Daarom vertellen we je graag wanneer en waarom je een migratie zou moeten overwegen. In dit blog geven we vier redenen voor een platform-switch en in dit blog delen we de vijf belangrijkste voordelen van een Shopify-webshop

Rosefield watch | Code

De webshop-lancering is pas het begin

Veel mensen denken dat het werk van een e-commerce agency stopt na de ontwikkeling en lancering van een - in ons geval - nieuwe Shopify-webshop. Niets is minder waar! Juist na de livegang van je Shopify-webshop kunnen onze teams veel betekenen voor onze klanten. Om de concurrentie een stap voor te blijven is de doorontwikkeling van je webshop cruciaal. Rosefield is een mooi voorbeeld van hoe we na de lancering betrokken zijn gebleven om hun e-commerce platform door te ontwikkelen, nieuwe features toe te voegen en de dromen van hun klanten te laten uitkomen. Nu kan Rosefield focussen op het verder uitbouwen van hun merk en het veroveren van de internationale sieraden- en horlogebusiness, in plaats van zich druk te maken om downtime en serverruimte.

Rosefield products | Code

Het geheim van een langdurige samenwerking

Na drieënhalf jaar intensief samenwerken, zijn we één upgrade naar Shopify 2.0, vier configurators en een heleboel landen verder. En het einde is nog lang niet in zicht. Als het aan ons ligt blijven we nog jaren betrokken bij de webshops van dit mooie merk! Het geheim van een langdurige én succesvolle samenwerking? Volgens onze lead front-end developer Melvin Jansen zit het er vooral in dat we bij Code een open cultuur hebben, “waardoor zowel klant als developer alles kan zeggen. Hierdoor hebben we een vertrouwensband ontwikkeld met elkaar. En dat is de basis van elke goede samenwerking die we hebben met onze klanten.”

Rosefield-1 (1)
Rosefield watch | Code

De multi-store setup voor internationale groei

In een wereld die steeds verder globaliseert, is uitbreiden over de grens voor veel e-commerce merken een aantrekkelijke stap. Een nieuwe markt of regio domineren doe je echter niet door te kiezen voor de weg van de minste weerstand (aka alleen je webshop vertalen), maar door met alle middelen die je tot je beschikking hebt te werken aan het lokaliseren van je klantervaring.

Bij Code hebben we veel ervaring met het opzetten van internationale webshops die klaar zijn voor groei. Wij adviseerden Rosefield een multi-store setup in Shopify, zodat het team zaken zoals design, content en apps kan lokaliseren voor hun belangrijkste markten. Nu denk je waarschijnlijk: “Maar dan moet ik meerdere storefronts beheren, dat is heel veel werk!” Ja, dat klopt, maar hard werken voor een gelokaliseerde klantervaring betaalt zich dubbel en dwars uit. Met deze multi-store setup heeft Rosefield nu shops live staan in onder meer Australië, Canada, de VS, het VK en Duitsland.

Gepersonaliseerde Rosefield sieraden met een custom Shopify-configurator

We zijn bij Code dól op een technische uitdaging en daarbij is Rosefield één van onze favoriete voorbeelden. Rosefield doet namelijk iets wat redelijk uniek is in hun business: ze bieden hun klanten de mogelijkheid om hun eigen sieraden te ontwerpen.

We bouwden eerder een succesvolle custom configurator voor Veloretti, en als het met fietsen kan, waarom dan niet ook met sieraden? “Ja, als we een heel technisch verhaal simpel moeten maken zijn het images die elkaar overlappen,” aldus Melvin.

“Maar er komt natuurlijk veel meer bij kijken.” Na flink wat testen met Jquery en metafields, bouwden we een tool waarmee klanten op de website van Rosefield Watches in real time kunnen zien hoe hun sieraad eruit komt te zien en deze vervolgens met een paar klikken in hun winkelmandje kunnen plaatsen. Met zo’n gave feature is het geen verrassing dat de meeste sieraden op deze manier worden verkocht - de conversie van bezoekers die de configurator gebruiken is waanzinnig.

What’s next?

Rosefield Watches heeft een duidelijk doel en meerjarenplan: in aanvulling op de tien landen waarin Rosefield nu actief is, willen ze nog verder uitbreiden in onder andere Noord-Amerika. Daarnaast gaan we verder met het doorontwikkelen van de verschillende configurators. Er ligt nu een plan om één enkele alles-in-één-configurator te ontwikkelen waarin klanten verschillende producten, zoals bedels, stenen en inscripties kunnen combineren. Een enorm complex project, maar dat is precies hoe we willen worden uitgedaagd. Stay tuned!

Ook migreren?

Het is wel duidelijk dat de overstap van Magento naar Shopify Plus zeer lucratief was voor Rosefield. Overweeg jij ook een migratie naar Shopify Plus? Dan kun je hier meer lezen over hoe een migratieproject met Code eruitziet. Wil je liever direct contact met een van onze Coders? Vul dan het contactformulier in en dan komen we binnen vierentwintig uur bij je terug. Tot snel!

Hulp nodig met Shopify? Bij ons zit je goed!