Returner

Jouw Shopify returns & exchange partner

Plan een demo
Returner header-01 (1)

Optimaliseer je retourproces met Returner

Met Returner creëer je een branded self-service retourportaal waarin jouw klanten snel en eenvoudig hun retour aanmaken en worden gestimuleerd om te ruilen in plaats van retourneren. Zo behoud je tot wel 40% van je omzet en creëer je extra omzet via upsell (ruilen voor een duurder product).

Bereken jouw winst

Returner-header-submark

Deze merken gebruiken Returner

Bereken jouw winst

Returner-Shopify-native

Plug-and-play native Shopify app

Wat Returner onderscheidt van andere return apps is dat het een native Shopify app is, waarmee je retouren direct en geautomatiseerd in de Shopify admin afhandelt. Dit levert merken zoals MR MARVIS, MUD Jeans en Josephine & Co tot wel 90% tijdsbesparing op.

Bezoek de Shopify app store

Hoe werkt Returner?

1. Retour aanmelden

Creëer een branded online retourportaal waarin jouw klanten zelf eenvoudig hun retour aanmaken. Log in met je ordernummer en/of e-mail en postcode, en kies vervolgens uit vier opties: ruilen voor een andere maat, ruilen voor een andere kleur, ruilen voor een ander product of retourneren. Altijd met opgaaf van retourreden.

Na het aanmelden van hun retour ontvangt je klant direct een retourlabel en bevestigingsmail. Het label is betaald of onbetaald en print of paperless, afhankelijk van jouw voorkeuren en integraties. De retour is direct zichtbaar in de Returner admin in Shopify. Indien je kiest voor de integratie met Aftership wordt zowel de klant als jouw team op de hoogte gehouden van de status van het pakket. Heeft de klant de retour wel aangemeld maar niet verstuurd, dan wordt er een herinnering verstuurd via e-mail.

Returner-register-return
Returner-process-return

2. Retour verwerken

In de Shopify admin verwerk je de retouren snel en efficiënt. Hier vind je de retourverzoeken op een rij en wordt er een automatische controle uitgevoerd op fouten zoals verlopen kortingscodes of een mismatch in retourreden of aantallen. Indien je Returner integreert met jouw fulfilment partner kun je ervoor kiezen om retouren op auto-pilot te verwerken. Zelfs wanneer je ervoor kiest om de gecontroleerde retouren manueel te verwerken gaat dit eenvoudig en snel dankzij de bulk-optie. 

3. Retour afhandelen 

Afhankelijk van het type retour ontvangt de klant nu een refund bevestiging, een betaalverzoek of een orderbevestiging:

  • (gedeeltelijke) retour: er vindt automatisch terugbetaling op de order plaats volgens de oorspronkelijke betaalwijze;

  • Ruilen voor een duurder product: er wordt automatisch een draft order aangemaakt in Shopify en een betaalverzoek gestuurd per e-mail. Na betaling wordt de definitieve order aangemaakt;

  • Ruilen voor een andere maat, kleur of gelijk geprijsd product: er wordt automatisch een nieuwe order aangemaakt en de klant ontvangt een orderbevestiging per e-mail.

Integreer met jouw e-commerce ecosysteem

Om net als MR MARVIS, MUD Jeans en Wahts het beste uit Returner te halen, raden we je aan om Code de app te laten integreren met de rest van je systemen. In principe is de app plug & play direct vanuit de Shopify App Store te halen - maar het zal de meeste waarde toevoegen als je het koppelt met je warehouse of fulfiment partner, je POS, je ERP systeem en andere relevante systemen die je gebruikt in het retourproces.

→ Meer lezen over de stappen in het onboarding- en integratieproces van Returner? We schreven er een blog over.

 

Returner-Shopify-ecosystem

Een greep uit onze partners

Kosten Returner

Basic
$50/maand
 
Retouren: $0,50 per retour
Ruilingen: $1,00 per ruiling
 
Plug and Play
Onbeperkte ruil- en retourmogelijkheden
Aanpasbaar klantenportaal
Real-time Dashboard
API voor 3PL / ERP integratie
Advanced
$300/maand
 
Retouren: $0,25 per retour 
Ruilingen: $0,50 per ruiling
 
Alles van Basic
Custom ERP integratie
Custom warehouse integratie
Customer success manager
1 licentie voor meerdere shops

Boek een demo of probeer de app gratis uit

Kost het verwerken van retouren jouw klantenservice veel tijd en stress? Wil je een klantvriendelijker retourproces dat ruilen stimuleert? En ben je op zoek naar een manier om retourkosten te verminderen en omzet te vergroten? Dan is Returner de oplossing voor jou.

Wil je ontdekken of dit de beste app is om het retourproces van jouw Shopify webshop te optimaliseren? Start een gratis proefperiode en probeer de app uit. 

 

Laat je gegevens achter om een demo te plannen:

“ Returner is misschien wel de grootste troef die je als e-commerce ondernemer in handen hebt om ruilen te stimuleren en te zorgen voor een efficiënt retourproces. Ik geef je graag een live demo! “

Dominick Mastenbroek Project Manager bij Code