Logo namuk

Replatforming naar Shopify Plus voor duurzaam outdoor merk namuk

Maak kennis met namuk, het innovatieve Zwitserse outdoorkledingmerk voor kinderen, opgericht door Franz Bittmann met een passie voor duurzaamheid en stijl. Hun missie? Het produceren van duurzame technische kleding, om kinderen zo veel mogelijk buiten te laten ontdekken. Inmiddels zijn de robuuste, stijlvolle ontwerpen met het logo van de uil al over meerdere continenten uitgevlogen. 

 

KLANT

namuk

INDUSTRIE

Fashion

TECHNOLOGIE

Shopify plus webshops

DIENST

Webshop migration
namukhead (1)

Services die we hebben geleverd

Replatforming

Store building

UX/UI Design

Email Marketing

De overstap van Magento naar Shopify Plus

Om verder te kunnen groeien was het voor namuk tijd voor een replatforming van Magento CE 2.4 naar Shopify Plus. De beslissing werd ingegeven door verschillende uitdagingen die Simon Bertschinger, head of e-commerce bij namuk, ervoer: “Het onderhoud van onze oude Magento webshop kostte ons maar liefst 140 uur per maand. En dit was zónder implementatie van nieuwe features. Ook had de oude webshop veel issues, onder andere met de snelheid, de betalingssystemen en waren de opties voor personalisatie complex”.  

→  Benieuwd naar de kosten van een Shopify webshop voor jouw merk? Gebruik onze TCO-calculator (5 minuten)

Simon, afkomstig van één van de beste SEA bureaus van Zwitserland, was overtuigd van de stabiliteit en groeimogelijkheden met Shopify Plus, het beste SaaS e-commerce platform, ook om customer experience te optimaliseren. Hij ging op zoek naar een ervaren Shopify agency voor de migratie en kwam uit bij Code. Er was meteen een klik met namuk. De samenwerking ging naar zijn woorden “ongecompliceerd en snel”. En met succes: na de designfase door onze samenwerkingspartner Bolden, draait de nieuwe webshop van namuk soepel sinds juli 2022. 

Website namuk

Controle en flexibiliteit

Als ander groot voordeel van Shopify Plus noemt Simon de mogelijkheid om zelf aanpassingen aan te brengen in de webshop: “We hebben nu 100% controle over onze contentmanagement, zonder dat we afhankelijk zijn van externe partijen. Ook ons blog is tegenwoordig gewoon geïntegreerd in plaats van losstaand in Wordpress. Al met al zorgt dit voor meer mogelijkheden en flexibiliteit, waardoor we als merk veel sneller kunnen door ontwikkelen”.

Website namuk

Techstack om de wereld mee te veroveren

“Door de replatforming hebben we moeiteloos twee webshops van dropshippers uit de VS in onze Shopify Plus webshop geïntegreerd. Dit was binnen twee weken geregeld”. namuk heeft ervaren hoe internationaal verkopen met Shopify zo eenvoudig mogelijk wordt gemaakt.

Wanneer we kijken naar de gekozen Shopify apps, maakt het duurzame outdoor kinderkledingmerk onder andere gebruik van Rebuy voor cross- en upselling en haalt haar goede reviews binnen met REVIEWS.io. Voor een centrale en buitengewoon snelle klantenservice wordt Gorgias ingezet en dankzij Klaviyo zorgt de emailmarketing nu voor een toenemend deel van de omzet. 

Techstack

Sustainability als onderdeel van je e-commerce strategie

namuk doet ook op het gebied van sustainability niet onder aan bekendere internationale outdoor merken. Shopify Planet zorgt er bijvoorbeeld voor dat alle leveringen CO2 neutraal zijn. En mocht er toch onverhoopt schade aan de kleding zijn ontstaan, laat namuk deze repareren door een lokale kleermaker.  Zelfs een derde leven is aan de kleding toevertrouwd, gezien er drie labels in de kledingstukken zijn geïntegreerd met plaats voor de naam en het telefoonnummer van de drager. Een feature waar ook skileraren blij van worden! Resale is booming en kan tegenwoordig eenvoudig onderdeel uitmaken van jouw e-commerce strategie. Via namuk ReUse worden tweedehands kledingstukken ingenomen en doorverkocht, goed voor ongeveer 5% van de huidige omzet. Simon: “Namuk ReUse was eigenlijk een testcase voor onze replatforming. In 2021 is dat project in slechts 5 maanden als MVP opgezet met Shopify, ook om de eerste ervaringen met het platform te verzamelen. Dit jaar werken we er met Code aan, om ReUse compleet in onze website te integreren.” Voor 2024 gaat namuk nog een stapje verder met verduurzaming en staat de oprichting van namuk Rent op het programma. “Dit is een pilotproject voor de verhuur van onze hoogwaardige producten aan personen, die slechts voor een korte tijdsduur wintersport kleding nodig hebben.” Met de Growth retainer die namuk bij Code heeft, blijven ze investeren in verdere ontwikkelingen. 

Award winst voor groen en glansrijk e-commerce platform

namuk's toewijding aan duurzaamheid en e-commerce excellence is erkend met verschillende prijzen, zoals de Swiss Digital Commerce Award in juni 2023. namuk behaalde de eerste plaats in de categorieën 'Brands & Producers' en 'Sustainability'. Simon: "Zonder de replatforming en Shopify-migratie hadden we dit nooit kunnen bereiken." namuk behoort tot de top in Zwitserland, zowel op het gebied van e-commerce als op het gebied van duurzaamheid. Bij Code kunnen we niet trotser zijn op het namuk-team en onze samenwerking.

 Swiss Digital Commerce Award Winner namuk
 Swiss Digital Commerce Award

Retouren verminderen met Returner

namuk heeft mooie plannen voor de toekomst, waaronder de integratie van Returner, Code’s returns & exchanges app om retourprocessen mee te automatiseren. De app maakt het mogelijk om een branded self-service retourportaal te creëren waarin klanten aangemoedigd worden om producten te ruilen in plaats van terug te sturen.

Simon heeft drie argumenten waardoor hij verwacht dat dit de juiste retouroplossing is voor namuk: “Allereerst zal het retourproces een stuk efficiënter verlopen. Met Returner besparen we zeker 15 tot 20 manuren per maand die nu gaan naar de verwerking van retouren. Ten tweede zal Returner bijdragen aan een positieve customer experience bij de exchange. Om een maat te ruilen moet momenteel de huidige bestelling worden geretourneerd en een extra bestelling worden geplaatst voor de nieuwe maat. Returner is ontworpen om het ruilproces voor onze klanten te vereenvoudigen. Ten derde willen we onze klanten de optie bieden om hun retourzendingen uit te laten betalen in de vorm van tegoedbonnen in plaats van contanten – in ruil voor een gratis retourzending.” Merken zoals MR MARVIS en MUD Jeans hebben inmiddels goede ervaringen met Returner en vertellen graag meer over hoe de integratie eruit ziet.

De toekomst van namuks e-commerce platform

Op de verdere roadmap van namuk staan onder andere een one-page checkout, Shop The Look voor het snel toevoegen van upsell bundels om conversie en AOV nog meer te boosten en het integreren van User Generated Content op de site. Namuk en Code gaan voor een duurzame relatie met mooie avonturen in het vooruitzicht, allemaal om het merk te helpen een blijvende impact te creëren en naar nieuwe hoogten te stijgen.

Ga mee op reis

Ben je benieuwd naar de voordelen van Shopify of denk jij na over een E-commerce platform switch?

Lees hoe een migratie naar Shopify eruit ziet of download onze Shopify migratie guide.

Neem rechtstreeks contact met ons op, we staan klaar om je te helpen aan een succesvolle Shopify store zoals die van namuk.

Shopify Plus-ondersteuning nodig? Wij helpen je graag verder.