Shopify

Redenen om Shopify Plus vs Shopify Advanced te kiezen door Isa Leeflang

In de competitieve wereld van e-commerce kan jouw platformkeuze de hoeksteen van je succesverhaal zijn. De beslissing tussen Shopify Plus en Shopify Advanced is er een om zorgvuldig te nemen, omdat elk een unieke set aan voordelen biedt die past bij jouw verhaal. In deze blog duiken we in de belangrijkste verschillen tussen Shopify Plus en Shopify Advanced en helpen we je bij het maken van de keuze die perfect aansluit bij jouw groeistrategie.

vs-1

Shopify Plus maakt indruk met zijn innovatieve features en oneindige schaalbaarheid, ideaal voor e-commercemerken met ambitieuze groeidoelstellingen. Aan de andere kant is Shopify Advanced een solide keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar geavanceerde functies zonder de uitgebreide schaal van Shopify Plus. Terwijl we dit samen verder onderzoeken, zul je ontdekken waarom Shopify Plus misschien wel het juiste Shopify plan is voor jouw merk.

Schaalbaarheid en prestaties

Shopify Plus blinkt uit in schaalbaarheid. De infrastructuur is ontworpen om moeiteloos pieken in traffic en transacties op te vangen, waardoor consistente prestaties tijdens de drukke besteluren worden gegarandeerd. Dankzij de oneindige schaalbaarheid kan je met Shopify Plus meer dan 10.000 transacties per minuut verwerken. Shopify Plus blijft flexibel naarmate je bedrijf groeit, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over technische beperkingen. Fijn gevoel, toch?

Hoewel er een merkbaar prijsverschil bestaat tussen deze plannen, komt Shopify Plus met een indrukwekkend feature aanbod, waaronder de mogelijkheid tot 10 storefronts. Deze mogelijkheid om meer storefronts te hebben, is een gamechanger voor bedrijven met internationale ambities of een B2B-focus. 

“Wij wilden het nieuwste en het beste D2C platform voor Stoov, waarmee we internationaal door konden groeien: dat was Shopify Plus.” - Guus Head of Growth bij Stoov

Over internationalisering gesproken: het is de moeite waard om te vermelden dat Shopify Advanced hier mogelijk problemen oplevert. Het connecten van lokale betalingsgateways en koeriers kan een uitdaging zijn. In de meeste gevallen is Shopify Plus de beste oplossing voor een soepele expansie over de rest van de wereld. Daarnaast kan toegang tot alle Shopify Plus apps ook handig zijn, deze zijn speciaal ontwikkeld voor snelgroeiende webshops.

Groei je snel, maar zijn er nog veel handmatige taken die je vertragen? Met Shopify Plus krijg je toegang tot Shopify Flow en Launchpad. Met deze tools kan je taken in jouw online store automatiseren en plannen, zodat je meer gedaan kan krijgen in minder tijd.

En dan zijn er nog meer voordelen. Met Shopify Scripts kan je ‘slimme regels’ instellen om klantspecifieke kortingen, verzendopties en betaalmethoden toe te passen. Dit helpt om je checkout te personaliseren en meer omzet te genereren. 

B2B met Shopify Plus

Shopify stond niet bepaald bekend om zijn B2B-functionaliteiten, omdat deze vroeger vrij minimaal waren en niet voldoende voor de meeste merken. Maar dat is veranderd!

Shopify Plus biedt nu een alles-in-één B2B-oplossing, die zonder extra kosten een aantal geavanceerde B2B-specifieke functies bevat. Je kan zowel B2B- als B2C-activiteiten naadloos onder één dak uitvoeren. Merchants hebben de flexibiliteit om te kiezen voor één online store die zowel D2C als wholesale bedient, of ze kunnen de route van een separate B2B-store kiezen.

Welke andere B2B-functies biedt Shopify naast het verkopen van B2B en D2C vanuit één store?

  • Bedrijfsprofielen
  • Prijslijsten
  • Betaalvoorwaarde
  • Minimale Order aantallen
  • Herhaal orders
  • Custom store thema
  • Klantaccounts
  • Self-serve portaal
  • Soepele ERP integratie

Shopify POS pro

POS Lite is gratis voor alle Shopify-gebruikers en geeft je de basis voor in-store verkopen. De pro versie is gratis voor Shopify Plus-gebruikers en heeft iets meer functies. Voor niet-Plus-gebruikers kost Shopify POS Pro $ 89 per maand. POS Pro is wat je nodig hebt als je merk tot 50 (internationale) fysieke winkels heeft, met ingehuurd personeel. Met POS Pro kan je een onbeperkt aantal personeelsaccounts instellen, elk met verschillende rechten. Het maakt ook het ophalen van online bestellingen in de winkel mogelijk, het ruilen en retourneren van producten, meer aanpassingsmogelijkheden voor je bonnen dan Lite biedt, integratie met apps zoals LoyaltyLion (je kan het zelfs koppelen aan een fysieke klantenkaart) en nog veel meer. Lees meer over POS in onze blog.

Maatwerk en flexibiliteit

Shopify Advanced biedt een soepele API-integratie met tools van derden. Dankzij deze flexibiliteit kunnen merchants betalingsgateways en koeriersdiensten met elkaar verbinden en indien nodig zelfs custom functionaliteiten bouwen.

Toch is het goed om te benoemen dat Shopify Advanced enkele API-beperkingen heeft. Als jouw visie bestaat uit het ontwikkelen van uitgebreide maatwerkoplossingen bovenop Shopify, dan past de Plus-versie perfect. De snelle Shopify Plus API zorgt voor onbeperkte integratie met andere IT-platforms zoals Akeneo, Netsuite of Microsoft Dynamics 365. Aan de andere kant, als je vereisten aansluiten bij een meer gestroomlijnde suite van verbonden apps, dan past Shopify Advanced ook.

Een interessante functie voor Shopify Plus merchants is de drag & drop checkout editor. Deze functie werd aangekondigd tijdens de Shopify Winter 2023-edities en wij hebben er  jaren naar uitgekeken. Het biedt een eenvoudige methode waarmee je je checkout kan customizen zonder één regel code. Bekijk onze blog over de all-new checkout en ontdek hoe het werkt.

Support

Voor veel merken is toegewijde ondersteuning een absolute must. Shopify Plus verrast met een white-glove-service met je eigen toegewijde accountmanager. Dit verzekert je van hulp op maat, wat volgens onze klanten een game-changer blijkt te zijn als het gaat om het aanpakken van uitdagingen of het optimaliseren van activiteiten. Shopify Plus biedt nog een belangrijk voordeel. Als Shopify Plus merchant krijg je toegang tot een toegewijd team van Shopify Plus-experts. Je kan gerust een beroep op hen doen voor hulp bij het laten groeien van jouw store, het oplossen van problemen en meer.

Laten we ook kijken naar admin- en account management. Zoals de meeste basisabonnementen legt Shopify Advanced een beperking op aan het aantal beschikbare accounts voor het beheren van jouw store. Maar met Shopify Plus verdwijnen die beperkingen. Je kan afzonderlijke accounts aanmaken voor elke persoon die verantwoordelijk is voor jouw online store en de Shopify-admin beheert. 

Als je meer een doe-het-zelver bent, heb je toegang tot een bibliotheek met Shopify Plus-bronnen en kan je je aanmelden om deel uit te maken van een officiële Facebook-groep, waar merchants hun tips en trucs delen. Bovendien kan je deelnemen aan Merchant Success Programs en deskundige ondersteuning krijgen om jouw merk online te laten groeien.

namukwebsite (1)
Stoovblog

Kostenplaatje

Shopify biedt een reeks prijsniveaus, met een passende oplossing voor bedrijven in alle soorten en maten. Maar voor merken met enige schaal vallen twee opties op: Shopify Plus en Shopify Advanced.

Uiteraard brengt een substantiëlere investering een uitgebreider pakket aan functies met zich mee, wat zich vaak vertaalt in een substantiële ROI op de lange termijn. Denk aan het verwerken van grotere ordervolumes, het hebben van meer maatwerk features en het verzekerd zijn van toegewijde support. Deze elementen resulteren vaak in een omzetgroei die ruimschoots opweegt tegen de extra kosten. Daar komt bij dat de transactiekosten van Shopify Plus (0,15%) lager zijn dan die van andere Shopify-abonnementen. Dit betekent dat Shopify Plus vanaf een jaarlijkse omzet van ongeveer 5 miljoen goedkoper is. Let op: Als je Shopify Payments gebruikt, worden transactiekosten kwijtgescholden.

Aan de andere kant is er Shopify Advanced. Hoewel het misschien niet zo alomvattend is als Shopify Plus, zit het boordevol geavanceerde functies die groeiende bedrijven kunnen helpen hun e-commerce op te bouwen. 

Er is een omslagpunt waarop je alle voordelen van Shopify Plus kunt claimen, tegen dezelfde kosten als Shopify Advanced. Dus waar ligt dit kantelpunt? Dat hangt van een aantal factoren af, zoals je omzet, hoeveel storefronts je hebt en of je Mollie of Shopify Payments gebruikt (want dan worden er transactiekosten verrekend).

Een rekenvoorbeeld:

Shopify Advanced
Maandelijkse fee van $299 x 12 maanden x 2 stores = $7.176
Transactiekosten op de verkoop 0,5% van $5 miljoen = $25.000
Totale kosten: $32.176 per jaar

Shopify Plus
Maandelijkse fee van $2.000 x 12 maanden = $24.000
Transactiekosten op de verkoop 0,15% van $5 miljoen = $7.500
Totale kosten: $31.500 per jaar

Wil je weten hoe deze berekening er voor jouw bedrijf uitziet en welk Shopify-abonnement wij adviseren? Neem contact op.

Shopify Plus met Code

Kiezen tussen Shopify Plus en Shopify Advanced vereist dat je jouw ambities op één lijn brengt met de juiste e-commerce setup. Houd rekening met je huidige strategie, je ambities en de USPs die elk plan biedt. Zodra je deze factoren hebt geëvalueerd, ben je in staat een weloverwogen beslissing te nemen die jouw bedrijf naar blijvend succes stuurt.

Bij Code zijn we experts in het ondersteunen van bedrijven bij hun groei in de wereld van e-commerce. Onze expertise met Shopify Plus zorgt ervoor dat je het potentieel ervan optimaal benut. Met onze persoonlijke ondersteuning en zorgen we ervoor dat jouw transitie naar Shopify Plus soepel en succesvol verloopt.

Klaar om jouw e-commerce merk naar een hoger niveau te tillen? Ontdek hoe Shopify Plus jouw bedrijf kan transformeren. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe Code je kan helpen.