Code Returns & Exchanges app

Optimaliseer je retourproces met de Code Returns & Exchanges app

76% van de consumenten zou na een makkelijke retour-ervaring opnieuw kopen bij een webshop. Geen wonder dat het retourproces alle facetten van een e-commerce organisatie raakt en het optimaliseren ervan op veel vlakken direct waarde toevoegt.

Met de Code Returns & Exchanges app creëer je een branded self-service retourportaal waarin jouw klanten snel en soepel hun retour aanmaken en worden gestimuleerd om te ruilen in plaats van retourneren. Zo behoud je tot wel 40% van je omzet en creëer je extra omzet via upsell (ruilen voor een duurder product).

Wat onze retouroplossing onderscheidt van andere return apps is dat het een native Shopify app is, waarmee je retouren direct en geautomatiseerd in de Shopify admin afhandelt. Dit levert merken zoals MR MARVIS, MUD Jeans en Josephine & Co tot wel 90% tijdsbesparing op. Tot slot geeft de app inzicht in je retourdata, waardoor je snel kunt anticiperen op veelvoorkomende retourredenen en uiteindelijk je customer lifetime value kunt vergroten. En wie wil dat nou niet?

 

Desktop 2-2 (1)

Hoe werkt de Code Returns app?

1. Retour aanmelden
Creëer een branded online retourportaal waarin jouw klanten zelf eenvoudig hun retour aanmaken. Log in met je ordernummer en/of e-mail en postcode, en kies vervolgens uit vier opties: ruilen voor een andere maat, ruilen voor een andere kleur, ruilen voor een ander product of retourneren. Altijd met opgaaf van retourreden.

Na het aanmelden van hun retour ontvangt je klant direct een retourlabel en bevestigingsmail. Het label is betaald of onbetaald en print of paperless, afhankelijk van jouw voorkeuren en integraties. De retour is direct zichtbaar in de R&E admin in Shopify. Indien je kiest voor de integratie met Aftership wordt zowel de klant als jouw team op de hoogte gehouden van de status van het pakket. Heeft de klant de retour wel aangemeld maar niet verstuurd, dan wordt er een herinnering verstuurd via e-mail.

2. Retour verwerken
In de Shopify admin verwerk je de retouren snel en efficiënt. Hier vind je de retourverzoeken op een rij en wordt er een automatische controle uitgevoerd op fouten zoals verlopen kortingscodes of een mismatch in retourreden of aantallen. Indien je onze R&E app integreert met jouw fulfilment partner kun je ervoor kiezen om retouren op auto-pilot te verwerken. Zelfs wanneer je ervoor kiest om de gecontroleerde retouren manueel te verwerken gaat dit eenvoudig en snel dankzij de bulk-optie. Zo kun je net als MR MARVIS tot wel 80-90% tijd besparen.

3. Retour afhandelen
Afhankelijk van het type retour ontvangt de klant nu een refund bevestiging, een betaalverzoek of een orderbevestiging:

  • (gedeeltelijke) retour: er vindt automatisch terugbetaling op de order plaats volgens de oorspronkelijke betaalwijze;

  • Ruilen voor een duurder product: er wordt automatisch een draft order aangemaakt in Shopify en een betaalverzoek gestuurd per e-mail. Na betaling wordt de definitieve order aangemaakt;

  • Ruilen voor een andere maat, kleur of gelijk geprijs product: er wordt automatisch een nieuwe order aangemaakt en de klant ontvangt een orderbevestiging per e-mail.

Waarom kiezen Shopify merchants voor de Code Returns & Exchanges app?

  • Meer ruilen, minder terugbetalen: Behoud tot 40% van je omzet dankzij de ruilopties in de app. Door ruilen eenvoudig en aantrekkelijk te maken, behoud je klanten tijdens het retourproces en dankzij de upsell opties geef je je omzet een extra boost. Zo worden retouren een kans om opnieuw te verkopen! In het dashboard monitor je eenvoudig de ROI van de app in de vorm van behouden omzet dankzij exchanges.

  • Bespaar tijd met geautomatiseerde retour-afhandeling: Hoofdpijn en een tekort aan FTE’s voor de retourafhandeling na Black Friday en de feestdagen zijn verleden tijd. Een centrale Returns & Exchange afhandeling met één druk op de knop in de Shopify-admin levert tot wel 90% FTE-besparing op retouren op.

  • Verbeter jouw customer experience: Een soepele, snelle retour-journey zorgt voor tevreden klanten die terugkomen. Daarnaast geeft de app inzicht in welke producten het vaakst retour komen en waarom: een kans om je collectie te optimaliseren.
  • Branded self-service portal: Pas de branding (kleuren, fonts en images) van jouw Returns & Exchanges portal eenvoudig aan naar jouw merk.

  • Plug-and-play native Shopify app: Download de Code Returns & Exchanges app in de Shopify App Store en zet binnen enkele minuten jouw eigen Returns & Exchanges portal op;

  • Integreer met jouw e-commerce ecosysteem: De Code Returns & Exchanges app integreert met jouw eigen partners zoals: fulfilment partners (Active Ants, Modexpress), verzendpartners (Transsmart / nShift) en ERPs (MS Business Central 365, Navision, Exact Online);

Een klantvriendelijk en efficiënt retourproces voor MR MARVIS

MR MARVIS is continu bezig met innoveren op het gebied van customer experience en zag het retourproces als een kans. Carl Brenninkmeijer (COO MR MARVIS): “Op een gegeven moment vroegen we ons af: wat kost dit ons eigenlijk? ‘Veel!’ was het antwoord. Daar bood de app van Code uitkomst. De app automatiseert het allemaal, waardoor het makkelijker en leuker wordt voor de klant en kostenefficiënter voor ons. Dat was een makkelijke rekensom.”

We zijn nu ruim een jaar verder en Carl rapporteert: “Het werkt goed! De Code Returns & Exchanges app draait nu in acht verschillende landen en heeft gezorgd voor een vermindering van 70-90% aan FTE’s die zich bezighouden met retourafhandelingen en een foutmarge die nihil is. Daarnaast besluit een aanzienlijk deel van de klanten nu om te ruilen: omzet die MR MARVIS daarmee behoudt”, aldus Carl.

Small R&E gif

Deze merken gebruiken Code Returns & Exchanges

Kosten Code Returns & Exchanges App

Je gebruikt de Code Returns & Exchanges App vanaf $50 per maand en betaalt per return ($0,50) en exchange ($1,00).

Boek een demo of probeer de app gratis uit

Kost het verwerken van retouren jouw klantenservice veel tijd en stress? Wil je een klantvriendelijker retourproces dat ruilen stimuleert? En ben je op zoek naar een manier om retourkosten te verminderen en omzet te vergroten? Dan is onze Code Returns & Exchanges app de oplossing voor jou.

 

Wil je ontdekken of dit de beste app is om het retourproces van jouw Shopify webshop te optimaliseren? Start een gratis proefperiode en probeer de app 30 dagen uit. 

Probeer de app 30 dagen gratis

Laat je gegevens achter om een demo te plannen:

“ De Code R&E app is misschien wel de grootste troef die je als e-commerce ondernemer in handen hebt om ruilen te stimuleren en te zorgen voor een efficiënt retourproces. Ik geef je graag een live demo! “

Dominick Mastenbroek Project Manager bij Code