McGregor

Een nieuwe start voor McGregor New York met Shopify en Code

2022 was een spannend jaar voor het bekende herenkledingmerk McGregor New York. In een paar maanden tijd implementeerden ze een nieuw ERP-systeem, vonden ze een nieuw warehouse en migreerden ze hun online winkel van Magento 2 naar Shopify. De nieuwe shop ging een paar weken voor Black Friday live, met veelbelovende resultaten.

 

KLANT

McGregor New York

INDUSTRIE

Fashion

TECHNOLOGIE

Shopify webshops

DIENST

Webshop migration
mcgregor (1)

Services die we hebben geleverd

Store building

Acceleration & Growth

Email Marketing

Internationalization

Van vendor lock-in en constante troubleshooting...

McGregor's reden voor replatforming is een klassiek verhaal van het soort dat we veel horen bij Code. Zoals E-commerce manager Godelieve van Loon zegt: “Toen ik bij McGregor New York begon, was ons IT-landschap zo sterk op maat gemaakt dat het regelmatig crashte. De checkout werkte vaak niet, elke keer als er een uitverkoop of actie was, ging er iets mis, de conversie kelderde, we hadden onze development agency voor alles nodig, mensen moesten weekenden werken om het platform in de lucht te houden, en veel van het budget ging naar IT en damage control.”

Op een gegeven moment besefte McGregor dat het implementeren van een nieuwe Magento-update evenveel zou kosten als het bouwen van een nieuwe store. Godelieve: “Toen zei ik: onze USP is ons product, niet ons platform. Het heeft geen zin om de meest advanced tooling uit te denken als er geen bestellingen binnenkomen.” Ze nam contact op met collega-modemerk Josephine & Co om erachter te komen hoe blij ze waren met Shopify - en kreeg lovende antwoorden over zowel Shopify als Code.

→ Wil je meer weten over migreren naar Shopify met Code? Bekijk hier ons Migratie e-book!

McGregor Shirts
McGregor pants
McGregor pants

... Naar plug & play met Shopify en Code

Dankzij het Code Base Theme - dat jarenlange ervaring en best practices bevat en het uitgangspunt is voor elke winkel die we bij Code hebben gebouwd - konden we McGregor snel een nieuwe start geven. Godelieve: “Onze topprioriteit was een functionerende website die sneller en gebruiksvriendelijker was dan de oude. Om dat te bereiken hebben we wat custom functionaliteit uit de oude set-up on hold gezet, om als eerste aan de slag te gaan met een Minimum Viable Product. De details zijn op de roadmap gezet om later aan te pakken - ook omdat we tegelijkertijd bezig waren met de implementatie van een nieuw ERP-systeem.”

Met de kern van de nieuwe website op zijn plaats, richtte McGregor New York zich vervolgens op het doen groeien van hun conversion rate. Door Rebuy en Klaviyo, twee van de favoriete partner-apps van Code, te implementeren, verhoogden ze hun inkomsten uit e-mailmarketing tot 42% van de totale inkomsten en verbeterden ze hun Average Order Value aanzienlijk. Tijdens Black Friday 2022 zorgde de nieuw gelanceerde site een AOV-stijging van 8,5 tot 9% - met dank aan Rebuy’s AI-powered cross- en upselling magic. Godelieve herinnert zich: “Aanvullende producten zoals ondershirts verkochten ineens veel beter! Onze totale omzet is enorm gestegen met de nieuwe store, zonder crashes of overwerk, en voor het eerst zijn onze Google-scores allemaal groen - vroeger waren ze rood! Een heel andere ervaring dan in onze Magento-tijden.”

mcgregorphone

Heel blij met Code

Het is dan ook niet gek dat Godelieve erg blij is met Code. Gevraagd naar de samenwerking roept ze uit: “I love it! Ze zijn heel transparant, denken met je mee en vooral hun snelheid van werken is geweldig. Ik was ook onder de indruk van hun documentatie: ik ging vier maanden met verlof en kon in feite de op maat gemaakte documentatie van onze Code's voor het Code Base Theme als een bijbel overhandigen. Ook met andere partners, zoals onze ERP ItsPerfect en Rebuy, communiceren ze vlot. Midge zorgde snel en gemakkelijk voor een scherp contract met Klaviyo. Dus ja, ik ben zeker een fan. Code werkt op een zeer professionele, gestructureerde manier en houdt het tegelijkertijd leuk en persoonlijk - ik heb het volste vertrouwen in hun expertise.”

Op weg naar groter en beter

Dus wat staat er op de routekaart voor McGregor New York, met hun nieuwe store die het goed doet? Godelieve: “We overwegen momenteel de implementatie van Shopify Markets, aangezien we veel klanten hebben in België en de VS. En natuurlijk zijn we continu bezig met het professionaliseren van al onze processen. We denken erover om een size recommender op onze website aan te bieden en Returner te gebruiken om ons retourproces te verbeteren. Verdere personalisatie staat natuurlijk ook op de lijst: we zijn van plan om een Customer Data Platform te implementeren en momenteel optimaliseren we enkele van onze Klaviyo-flows samen met Code.”

Een ander groot project voor Godelieve is de migratie van de andere twee merken in het portfolio: Steppin' Out en The English Hatter. In tegenstelling tot McGregor New York hebben deze merken ook fysieke winkels. Met de McGregor-migratie als prototype, zullen Code en Shopify een belangrijke rol spelen in het volgende hoofdstuk van deze twee merken. Benieuwd naar de resultaten? We zullen je op de hoogte houden!

Wil je jouw merk op weg helpen naar groter en beter? Neem contact op met Code!