Logo by-bar

30% omzet uit Email Marketing met Klaviyo

Het Nederlandse kleding- en accessoiremerk by-bar deed al langer aan e-mailmarketing, maar sinds ze overstapten op Klaviyo - en gingen samenwerken met Code - zijn de resultaten flink verbeterd. Inmiddels gaat by-bar richting de 30% omzet uit email marketing - and counting!

KLANT

by-bar

INDUSTRIE

Fashion

TECHNOLOGIE

Klaviyo

DIENST

Webshop migration & Klaviyo
by-bar-2

Services die we hebben geleverd

Store building

Acceleration & Growth

Email Marketing

Internationalization

by-bar homepage | Code

Nieuw platform, nieuwe e-mailmarketing strategie

by-bar maakte de switch naar Klaviyo toen ze in de zomer van 2021 van e-commerce platform wisselden: van Magento naar Shopify Plus. Omdat Shopify en Klaviyo naadloos op elkaar aansluiten, besloten Marketing Communications Coordinator Esmée Kroon en E-commerce en Marketing Manager Monique Laheij met onze Head of Klaviyo Midge Hazewinkel te praten over de mogelijkheden van e-mail marketing. “Dat gesprek voelde heel goed, en de percentages omzet die hij noemde waren erg aantrekkelijk. Daar hadden wij nog veel te behalen destijds.”

Meer weten over e-mailmarketing met Klaviyo en Code? Hier lees je er alles over!

Personaliseren kun je leren (en automatiseren)

Samen met Midge en Iffat van Code ontwikkelden Esmée en Monique een plan: waar viel de grootste omzet winst te behalen, en hoe? Vervolgens werd de basis gelegd met een sterk uitgebreide welkom-serie, een Abandoned-Cart en Abandoned-Checkout flow, en een verjaardagsmail. 

Meer weten over deze must-have e-mail flows? In deze blog bespreken we ze uitgebreid.

Esmée: “Veel van die flows hadden we al, maar door de nieuwe strategie en de optimalisaties die mogelijk zijn met Klaviyo gingen we daar echt meer omzet uit halen. De welkom-serie is ook veel uitgebreider nu, met meerdere mails. We vertellen over ons merk, waar we voor staan, wat duurzaamheid voor ons betekent: we gaan echt voor een lange-termijn relatie met de klant.” Ze is ook trots op de branding van de e-mails, helemaal in lijn met het nieuwe design van de webshop.

Klaviyo Welcome series by-bar | Code

Code x by-bar

Inmiddels gebruikt by-bar zo’n tien Klaviyo e-mail flows, met als doel de klantervaring zoveel mogelijk te verbeteren en te personaliseren. E-commerce Coordinator Nikkie Lambregts: “Data-optimalisatie is daarbij heel belangrijk. De content moet relevant zijn voor de ontvanger, anders voelt het gauw als spam.” Gelukkig is het steeds verder personaliseren van e-mails een feest, met de uitgebreide segmentatie-mogelijkheden van Klaviyo. Nikkie is onder de indruk: “De techniek van Klaviyo is echt next level, en dat zie je in de resultaten. Het wordt ook constant doorontwikkeld en verbeterd, en door de directe integratie met Shopify is er heel veel mogelijk.”

Voor Code is by-bar een hele interessante klant. Midge: “Ze zoeken lekker de grenzen van Klaviyo op, dat is heel tof! Soms lopen we daarbij tegen een issue op dat zelfs ik nog nooit gezien heb. Code heeft als Master Elite Klaviyo Partner gelukkig hele korte lijntjes met Klaviyo, dus we kunnen met dat soort complexe functieverzoeken altijd een expert van Klaviyo inschakelen.”

Waar werkt by-bar op het moment aan met Code en Klaviyo? Naast een mail over by-bar’s bewuste keuze om niet mee te doen met BFCM, ligt de focus op personalisatie en het verder verbeteren van de klantervaring, bijvoorbeeld door het actief opvolgen van een slechte review. “Customer Retention is belangrijk voor ons, dus we blijven de huidige flows continu optimaliseren.”

by-bar Klaviyo mailing | Code
Klaviyo Elite Master | Code

Code is de eerste Elite Klaviyo Partner in de Benelux

Code is de eerste en enige Elite Klaviyo Partner (de hoogste tier) in de Benelux en een van de 4 Elite partners in EMEA. Deze status betekent dat ons Klaviyo team extreem veel ervaring heeft in het opzetten en optimaliseren van goed presterende email marketing flows in Klaviyo. Als Elite Partner werken we aan de email marketing van meer dan 50 merken en zorgen we ervoor dat hun Klaviyo accounts gezond blijven en bovengemiddeld presteren. Onze e-mails worden relatief weinig als spam gezien – en dat wijst erop dat onze e-mails vaak geopend en gelezen worden. Onze Master Elite-status zorgt ervoor dat we als eerste toegang hebben tot productreleases, online trainingen en direct in contact staan met Klaviyo Leadership. Alles om onze klanten het beste Klaviyo serviceniveau kunnen bieden!

Download ons E-mail Marketing Inspiratieboek voor meer informatie!

Ook 30% omzet uit e-mail marketing halen?