Shopify

EOL Shopware 5: het perfecte moment om te migreren naar Shopify door Linda Bleijenberg

De End of Life (EOL) van Shopware 5 is gearriveerd - en het dwingt je e-commerce merk om naar een ander platform te verhuizen. Bij voorkeur vóór Juli 2024, als alle updates en patches ophouden. Je kunt natuurlijk trouw blijven aan Shopware en migreren naar versie 6…

Mythes over Shopify
Artboard – 204

Of je gebruikt deze kans om over te stappen naar het snelstgroeiende SaaS platform van het moment: Shopify. 

Wil je een snelle, ongecompliceerde migratie naar een platform dat je niet alleen de laatste tech biedt, maar ook een uitgebreide appstore, 99,98% uptime, en vooral: peace of mind? Code kan je store binnen een paar weken van Shopware naar Shopify migreren, zonder gedoe. Wij hebben je nieuwe webshop in no-time in de lucht, en beter dan ooit tevoren, zonder dat jouw merk enige vaart verloren heeft. 

Beter dan je oude store met SaaS

Migreren van Shopware 5 naar Shopify Plus betekent overstappen van self-hosted naar SaaS (Software as a Service) - en dat is een move waar je geen spijt van zult krijgen. Met Shopify Plus hoeft jouw team zich geen zorgen meer te maken over technische problemen en onderhoud - en kan in plaats daarvan focussen op activiteiten die je omzet vergroten, je merk uitbouwen en je klantervaring een level hoger tillen. 

  • Maak gebruik van de modernste technologie en een uitstekend app ecosysteem om snel en betaalbaar door te ontwikkelen.
  • Verwijder onnodige complexiteit uit je infrastructuur. Doe je voordeel met honderden native koppelingen met externe systemen en eindeloze integratie mogelijkheden.
  • Zet een leger aan functies in om je klantervaring te verbeteren, terugkerende taken te automatiseren, je marketing een boost te geven en je omzet te zien groeien.
  • Maak je nooit meer zorgen over EOL’s, security of hosting. Shopify’s SaaS oplossing gaat je heel veel tijd (en geld) besparen, tijd die je nu kwijt bent aan het zelf hosten van je store.
  • Met zijn flexibele en betrouwbare cloud-hosting is Shopify oneindig schaalbaar - het groeit met je mee, helemaal tot aan enterprise level. 

Sluit je aan bij merken als Supreme, Gymshark, AllBirds, FitBit, Polaroid, Heineken, en O’Neill op Shopify Plus.

 

Bekijk onze cases om te zien welke merken we naar Shopify hebben gemigreerd

 

Waarom je moet overstappen voor het echt te laat is

Een platform migratie is altijd een groot project, en komt extra slecht uit als je er doorheen moet vanwege een EOL. Gedwongen om je platform opnieuw op te bouwen en je team opnieuw te trainen, moet je je doel om je bedrijf te laten groeien een tijdje op pauze zetten - en ben je ongewild je momentum kwijt. Als je te lang wacht, kunnen bovendien deze drie dingen gebeuren:

  • Je wordt links en rechts ingehaald door concurrenten die wel op tijd overgestapt zijn - en het nu heel goed doen op Shopify’s SaaS platform.
  • Je store krijgt geen onmisbare nieuwe features meer vanaf zomer 2023, als de Shopware 5 updates ophouden. Daardoor kan je store niet meer aanhaken op de nieuwste trends in de e-commerce en zul je je verkoopcijfers langzaam achteruit zien gaan. 
  • Je zult vanaf juli 2024 niet langer de veiligheid van je klant-data kunnen garanderen, als de support en security updates voor Shopware 5 ophouden. Je kunt gehackt worden en je bedrijf serieus in de problemen brengen. 

Het is belangrijk om een goed doordachte beslissing te nemen, en dan snel in actie te komen. Want je wilt niet eindigen zoals de e-commerce bedrijven die naar Magento 2 migreerden toen de EOL van Magento 1 werd aangekondigd - en daar zoveel spijt van kregen dat ze de investering van zes cijfers binnen een jaar afschreven, en in een paar weken naar Shopify verhuisden.

Bespaar tijd en geld op je platform migratie

Wist je dat migreren naar Shopify Plus met Code sneller en goedkoper is dan upgraden naar Shopware 6? Doe je voordeel met Code’s jarenlange ervaring en vermijd de gebruikelijke valkuilen van een migratie traject. Code heeft al meer dan 200 brands uit heel Europa gemigreerd, vanuit onze kantoren in Nederland en Duitsland. Ons team weet wat er nodig is om jouw store binnen jouw planning en budget over te zetten naar Shopify. 

→ Lees hier meer over wat je kunt verwachten van een migratie traject met Code

Niet alleen je migratie is goedkoper met Shopify: ook je Total Cost of Ownership (TCO) zal flink lager zijn. Terwijl je omzet gaat groeien, met een beetje hulp van Code. Als de eerste Shopify Plus Partner in de EU is Code 100% gefocust op merken lanceren en opschalen op Shopify Plus: wij kunnen je store laten presteren als nooit tevoren.

→ Lees meer over Total Cost of Ownership, en hoe je die berekent

→ Of neem contact op met Code voor een prijsopgave voor jouw migratie project en/of een TCO vergelijking

De volgende stap: Implementeer een duurzame groeistrategie

Blij met je nieuwe store op Shopify (Plus)? Ook na de lancering van je platform kun je met Code blijven samenwerken om ervoor te zorgen dat jouw webshop topprestaties levert.. Zet onze jarenlange e-commerce ervaring in om klanten blijvend aan je te binden en je merk op te schalen:

Sluit je aan bij een groeiende groep merken die aan het versnellen zijn met Shopify & Code: McGregor, The Sports Edit, Namuk, MR MARVIS, Rosefield, Stoov, URBANARA, TI SENTO - Milano

Klaar om over te stappen?

Migreer je e-commerce business van Shopware 5 naar Shopify Plus en doe je voordeel met de vele voordelen van Shopify’s toonaangevende SaaS oplossing!

Boek hier je discovery call met Shopify & Code.