bedankjes.nl logo zwart | Code

Een betrouwbaar
E-Commerce platform voor de meest persoonlijke bedankjes

Hoe groot of klein je e-commerce bedrijf ook is: migreren naar een ander platform blijft een uitdaging. Waarom zou je dan toch voor replatforming van Magento naar Shopify kiezen? We praten met Reinier en Rianne van Rumpt, die dankzij de explosieve groei van hun webshop Bedankjes.nl eigenlijk geen andere keuze hadden.

KLANT

Bedankjes.nl

INDUSTRIE

Lifestyle

TECHNOLOGIE

Shopify plus webshops

DIENST

Webshop migration
bedankjes.nl Shopify Plus webshop | Code

Services die we hebben geleverd

Store building

UX/UI Design

Alles wat je aandacht geeft,

groeit.

Daar kwamen Reinier en Rianne achter toen ze met Bedankjes.nl vijf jaar geleden een doorstart maakte en zich volledig op de webshop gingen focussen. Bedankjes.nl is gespecialiseerd in gepersonaliseerde producten voor bedrijven en consumenten. Een brievenbuspakje met persoonlijke kaart laten versturen naar thuiswerkers, bedankjes voor een bruiloft of om afscheid te nemen op je werk. Voor elke gelegenheid en elk budget is er wel een persoonlijk bedankje. “Door de enorme groei liepen we al snel tegen software- en serverproblemen aan” vertelt Reinier.

Webpagina van bedankjes.nl | Code

Veilige en betrouwbare hosting via Shopify

Klanten van Bedankjes.nl kunnen hun eigen foto’s en andere creatieve creaties van soms wel 20 MB uploaden om bijvoorbeeld op een snoepblik te plaatsen. Vanwege deze uploadtool is een stabiele site die de creatieve creaties van klanten aan kan een must. De wens van Bedankjes.nl was om de hosting niet meer in eigen handen te hebben. Shopify Plus zorgt voor een veilige en betrouwbare hosting en biedt ongelimiteerde bandbreedte; dit bleek de ideale oplossing.

Bedankjes voor je bruiloft | Code

Magento deadline als stok achter de deur

Dat Magento 1 nog maar een beperkte levensduur had, was een mooie stok achter de deur om te kijken naar andere platformen. “We wilden geen gedoe meer met een eigen server. Dus Magento 2, waar je ook zelf de hosting moet regelen, was geen optie”, zegt Reinier. En wanneer je naar een stabiele en betrouwbare SaaS-oplossing op zoek gaat, kom je al snel bij Shopify uit. “Shopify was een upcoming platform waar ik veel goede dingen over had gehoord.”

Er was meteen een goede klik met Code. “Een professionele club met goede voorstellen”, aldus Reinier. Het idee om eerst Geboortesnoepjes.nl, een andere webshop van Reinier en Rianne, te migreren naar Shopify om het platform te leren kennen, was één van die goede voorstellen. “Dan zie je hoe soepel het systeem werkt”, zegt Reinier. “Een verademing was dat.” Dus het groene licht voor de replatforming van Bedankjes.nl werd gegeven. “Er is geen export of import of hergebruik van oude code aan te pas gekomen. We zijn helemaal from scratch de website gaan opbouwen.

Persoonlijk cadeautje | Code

13.000 nieuwe ontwerpen online

Bedankjes.nl heeft een uitgebreid assortiment, maar geen tienduizenden producten. De complexiteit van het project zat hem in het feit dat klanten bij elk product 8-10 verschillende ontwerpen kunnen kiezen. Dit resulteerde in 13000 ontwerpen, een flinke klus. Zoals bij elke partij het geval is, heeft Reinier inmiddels ontdekt dat Shopify Plus met eigen uitdagingen komt. “Wat belangrijk is bij Shopify - en daar heeft Code heel goed over geadviseerd – is dat je goed moet opletten welke extra apps je inzet en dat deze elkaar niet in de weg zitten. 

Twee verschillende apps die bulkkorting regelen tegelijkertijd inzetten is bijvoorbeeld niet verstandig.” De producten op zich zijn niet complex, maar elk product heeft wel verschillende opties, een minimale afname, staffelprijs en verschillende ontwerpen waar mensen uit kunnen kiezen. Dat was wel een hele puzzel om op de juiste manier op te zetten.

Brievenbus bedankje | Code
Brievenbus bedankje met chocola | Code

Conversie en bestelwaarde nemen een vlucht

Natuurlijk ziet hij ook de vele voordelen van het Shopify Plus platform. “Als je de uitstraling en snelheid vergelijkt met wat we hiervoor hadden? Dat is een wereld van verschil”, zegt hij. “Met behulp van Code staat er nu een professionele website. Voorheen kregen mensen de indruk dat wij Bedankjes.nl naast onze baan runden vanaf ons zolderkamertje. Ze hebben geen idee dat hier 10 man rondloopt en er bijna 40.000 pakketten per jaar de deur uit gaan.” De vernieuwde website werpt z’n vruchten af. Het conversiepercentage steeg naar een jaloersmakende 5,04 procent. En onder andere door de betere zoekfunctie is de bestelwaarde ook significant gestegen met wel 15 tot 20 procent. Staffelkortingen, heel veel verschillende opties per product en een persoonlijk ontwerp per artikel, dat maakt het wel complex, maar uiteindelijk hebben we een stabiel werkende website waar persoonlijk contact en klanttevredenheid de belangrijkste speerpunten zijn. Dat zien ze ook terug in de beoordelingen. Bijna 8000 reviews en een 9,4 als klantbeoordeling op Kiyoh!

“ We maken vaak mee dat klanten met een Magento webshop niets meer durven aan te raken of updates (soms zelfs kritische updates) niet meer durven doen, omdat er dan onverklaarbare bugs optreden, met slapeloze nachten tot gevolg. Shopify Plus neemt deze zorgen weg. Hierdoor kun je meer bezig zijn met waar het echt om gaat – het groeien van je business! Weer lekker kunnen slapen is ook een fijne bijkomstigheid. ;-) “

Bob Rockland Founder, Code

Hulp nodig met Shopify? Bij ons zit je goed!