Code

Waarom bij Code werken: veel uitdaging en een relaxte bedrijfscultuur door Linda Bleijenberg

Hoe is dat nou, werken bij Code? In een notendop: uitdagend werk dat echt het verschil maakt voor de klant, en een super fijne bedrijfscultuur. Heb jij daar ook wel oren naar en ben je goed in wat je doet? Dan kun je solliciteren!

code-lunch-amsterdam
placeholder | Code

Werken bij Code is leuk. Maar waarom precies? Dat willen toekomstige sollicitanten vast horen van de mensen die er nu werken. Voor deze blog hebben we daarom Bianca, Sónia, Natasa en Patrick maar eens uitgevraagd: wat vinden jullie het leukste aan werken bij Code?

Lekker veel uitdaging

Ze geven allemaal een ander antwoord, maar de grote gemene deler is: uitdaging! Frontend developer Sónia vertelt: “Voor elke webshop doe je weer wat nieuws, voor elke klant ontwikkelen we wel een feature die gaat zorgen voor meer groei en omzet voor die klant. En omdat de diversiteit aan producten zo groot is – van kleding tot CBD olie – zijn dat telkens andere features. Waardoor je dus steeds weer nieuwe mogelijkheden ontdekt in Shopify. Het voelt soms als paaseieren zoeken!”


Naast een heleboel custom storefronts hebben we bijvoorbeeld een responsive bike configurator (Veloretti), een hippe deo-ingrediënten-carrousel (Nuud) en een tapijttegel-calculator (Van Heugten tapijttegels) ontwikkeld voor klanten.

Daarbij krijgen de Coders, zowel senior als junior, heel veel ruimte om zelf creatief probleemoplossend aan de slag te gaan. Een Shopify storefront heb je zo staan (Shopify is niet voor niks één van de meest gebruiksvriendelijke platforms op de markt), Maar daar begint het pas mee. Ze komen bij Code omdat wij heel veel stappen verder, van de gebaande paden af gaan: wij denken na over hoe we het bijzonder kunnen maken, op een manier die echt bij het product en bij de situatie van de klant past. Of dat nou om design, apps of efficiënt project management gaat.

 
Working at the office | Code
Lunch table 1 | Code

Verschil maken voor de klant

Project manager Bianca geeft een voorbeeld: “Het is heel tof om met de klant te brainstormen over verbeteringen van hun webshop. Dan ga je echt het grotere plaatje zien en kun je de klant motiveren met je enthousiasme. Laatst werkte ik aan een complete rebuild van een bestaande site, waarbij we zo min mogelijk downtime wilden: met elke oplossing stuitten we op een volgende uitdaging, maar daardoor werden we ook steeds creatiever!”

Voor App developer Patrick is de uitdaging om de wensen van klanten om te zetten naar iets dat werkt binnen de grenzen van Shopify. “Klanten hebben vaak al een heel helder beeld van wat ze willen, maar ze weten weinig van wat er allemaal wel en niet kan binnen Shopify. Het is dan onze taak om die twee bij elkaar te brengen: iets ontwikkelen dat het probleem van de klant oplost op een manier die mogelijk is binnen Shopify. Dat is een interessante puzzel.”

Jezelf blijven ontwikkelen

Wat het werk voor Patrick extra interessant maakt is dat hij met de nieuwste technologieën mag werken. “Het is fijn om je kennis continu uit te breiden, stappen te zetten in je ontwikkeling.” Daar zijn de anderen het mee eens. Sónia: “Als developer wil je altijd vooruit, groeien in je rol, zowel op technisch vlak als qua leiderschapstaken.” Dat geldt ook voor project managers, geeft Bianca aan: “Steeds beter worden in wat je doet motiveert. In het binnen budget en tijd blijven bijvoorbeeld, technische uitdagingen oplossen met je team, agile development, samenwerken met klanten en ervoor zorgen dat je waarde toevoegt en duurzame kwaliteit levert.”

Wat ontwikkeling betreft is er veel mogelijk bij Code. Als je wat wilt denkt het management met je mee, op dezelfde manier eigenlijk waarop we bij Code met klanten meedenken. Sinds kort zijn we dat ook aan het professionaliseren met 360-degrees feedbackloops en persoonlijke groeiplannen, waarbij je collega’s je als het ware coachen en je samen met je teamleider nadenkt over volgende stappen. Code is lekker door aan het groeien op het moment, dus dat soort zaken worden alleen maar belangrijker in de toekomst!

Super fijne werksfeer

Wat is er nog meer leuk? Met stip op één: de werksfeer! Visual Designer Natasa: “Je hebt de hele dag allemaal supergemotiveerde mensen om je heen, die ook nog eens heel relaxed en vriendelijk zijn. De menselijke factor is echt de crux: je werkt met warme, professionele mensen waarmee je snel vooruitgang kan maken, en fouten zijn makkelijk hersteld omdat iedereen zo toegankelijk is.” Patrick voegt toe: “Work hard, play hard, zo werkt het bij Code!”

Bianca vindt de mensen ook een enorme pre: “De teams zijn geweldig! We komen aan het begin en het eind van de dag bij elkaar om de voortgang te bespreken, en het is heel fijn om samen naar een doel toe te werken.” Ook tussendoor is er volop contact tussen teamleden en teams onderling, Corona of geen Corona. Wel jammer dat de heerlijke kantoorlunches nu even niet doorgaan, maar de donderdagavondborrel blijft gewoon bestaan, inclusief entertainment zoals Nigel die live zijn haar knipt en de verloting van gratis maaltijden van Tsong-Fu. Bij Code zorgen we goed voor je ;)

Linda Bleijenberg
Geschreven door

Linda Bleijenberg

Code schrijft met gemak 100 regels code per dag, maar bloggen laten we graag aan onze copywriter Linda over. Ze woont om de hoek in Delft en wil ook kunnen toveren met code als ze later groot is. Tot die tijd interviewt ze onze experts en deelt ze de meest interessante inzichten over Shopify en E-Commerce op onze blog.

Terug naar insights overzicht