Shopify

Gezocht: sociale backenders die dingen simpel kunnen maken door Linda Bleijenberg

DISCLAIMER: deze blog heeft een paar heule nerdy alinea’s. We waarschuwen je maar vast. Het goede nieuws: als je die van begin tot eind kunt volgen, en je bent ook nog eens een teamplayer, dan ben je van harte welkom om te solliciteren als backender!

Developer aan het werk | Code
Placeholder | Code

Een paar weken terug schreven we een blog waarin Bianca en Mark vertelden over wat onze frontenders doen. Deze keer laten we backenders Wouter, Patrick en Martin aan het woord: net als de frontenders zijn zij ook geïnteresseerd in nieuwe collega’s, en ze hebben een heel specifiek zoekprofiel.

Schaalbaarheid en samenwerken

“Ja, dat klopt! Voor de backend klussen kunnen we geen junioren aannemen, we willen echt mensen met ervaring.” Aan het woord is Wouter Monkhorst, partner en CEO bij Code. “Qua techniek zoeken we mensen die overweg kunnen met een makkelijk schaalbare, modulaire architectuur: microservices dus, geen monoliths. En qua persoonlijkheid zoeken we social nerds. Geen archetypische in zichzelf gekeerde backender die overtuigd is van zijn eigen gelijk en om de haverklap in een mijn-taal-is-beter kramp schiet. Aan kenniseilandjes hebben we niks bij Code. We doen’t samen.”

Dat dus. Als je die twee dingen afvinkt, dan zijn wij benieuwd naar je programmeerkunsten! Code heeft namelijk grote plannen, en daar kunnen we wel een handjevol ambitieuze backenders bij gebruiken. “We willen de Europese BOLD worden. Dat is een hele grote, snelgroeiende Canadese bouwer van Shopify apps. Zij richten zich vooral op de Amerikaanse markt, dus ze zijn alleen bereikbaar op Amerikaanse tijden. En ze doen weinig met typisch Europese problemen: al die verschillende talen, bezorgdiensten, banken, betaalsystemen waar Europese webshops mee moeten werken bijvoorbeeld.”

Working at the office | Code
Lunch table  | Code

Google Cloud Platform, Laravel Lumen en Kubernetes

Wat kun je verwachten van een baan bij ons? Als backender bij Code werk je voornamelijk aan apps voor Shopify, een populair eCommerce platform dat inmiddels ook in Europa stevig voet aan de grond krijgt. Uiteindelijk willen we bij Code naar een fifty-fifty verdeling toe: 50% maatwerk voor klanten, zoals koppelingen en custom apps, en 50% public apps voor de Shopify app store.

Daarbij gebruiken we een hele serie avantgarde tools - voor zover tools avantgarde kunnen zijn in de snelle wereld van software engineering. Code backenders Patrick Watzeels en Martin van Dam sommen op: “We werken met een microservices architectuur, in Google Cloud Platform. Daar hosten we onze apps ook. Google Cloud Platform is SaaS, dus je hebt geen omkijken naar onderhoud en dergelijke. Voor het bouwen van apps gebruiken we Laravel Lumen, het lightweight kleine broertje van Laravel, helemaal geoptimaliseerd voor microservices. Onze apps zijn container-based, dus voor het beheren en schalen ervan gebruiken we de tools die voorhanden zijn in Kubernetes. Dat is zelf weer een van de tools binnen Google Cloud Platform. En om de apps dezelfde look & feel te geven als de Shopify omgeving gebruiken we Shopify Polaris: daar zitten alle design patterns van Shopify in.”

Martin vult aan: “Die combinatie Laravel-Kubernetes zie je nog heel weinig, terwijl het best wel revolutionair is. Vroeger had je een netwerkbeheerder (of twee) nodig om goed te kunnen schalen. Dat was zo duur dat alleen de grote jongens het konden doen. Nu zit het in de cloud, toegankelijk voor applicatiebouwers zoals wij, zodat we qua prijs kunnen concurreren.”

Bouwen voor Shopify

Voor backend developers is het bouwen voor Shopify een kans om met de laatste technieken te werken. “Shopify apps kunnen het druk krijgen, dus dat moeten ze wel aankunnen,” legt Martin uit. “Schaalbaarheid is belangrijk. Dat kun je op twee manieren doen: verticaal, door een pod meer power te geven, of horizontaal, door er meer pods bij te zetten. Wij doen een combinatie, die we volledig zelf beheren met Google Cloud Platform en Kubernetes en Docker.” Het lijkt er ook op dat Shopify op dezelfde manier werkt. “Laatst zag ik een foutmelding voorbijkomen die me heel bekend voorkwam! Op de Shopify Engineering blog stond ook al dat ze inmiddels overgestapt zijn naar Google Cloud Platform.”

Shopify maakt het developers extra makkelijk door de hele motorkap open te gooien. Patrick: “Ze hebben een behoorlijk aantal API's waar we tegen kunnen 'praten', en die zijn goed gedocumenteerd. Alles wat zij kunnen, kunnen wij daardoor ook. Wat je wel ziet is dat zij een B2C bril op hebben: wij bouwen dus vaak B2B toevoegingen voor klanten. We zijn nu bijvoorbeeld bezig met een koppeling tussen Shopify en NuOrder, een B2B platform.”

Het moeilijkste wat er is: Simpel programmeren

Oh ja, voor we het vergeten, er is nog een dingetje! Als je nou zo strak kunt programmeren dat je in één zin kunt uitleggen: dit doet dat, dan mag je wat ons betreft meteen aan de slag. Bij CODE houden we van simpele code. Elke student kan iets complex bouwen. Als je het niet in één zin kunt uitleggen, is het te ingewikkeld. Wijlen Johan zei het al: “Voetballen is heel simpel, maar simpel voetballen is het moeilijkste wat er is.”

Wouter: “We zijn hier de helft van de tijd bezig met het uitdenken van proces architectuur. Hoe maak je het efficiënt, elegant, robuust? Als je het proces goed helder hebt kun je bijvoorbeeld je microservices veel beter documenteren en overdragen aan een collega, mocht je ooit eens drie weken naar de Bahama’s vertrekken. Eigenlijk moet je het ons dan zo goed kunnen uitleggen dat we je niet uit je hangmat hoeven te bellen.”

Waarom je bij Code wilt werken

We zoeken kortom social nerds die graag met nieuwe technieken werken (microservices ervaring is mooi meegenomen, maar hoeft niet) en die dingen simpel kunnen maken. Wat krijg je daarvoor terug? Hetzelfde wat onze frontenders al noemden in een vorige blog: blije klanten, een relaxte werksfeer, een kantoor waarin je heel makkelijk even met een collega kan meekijken of overleggen, zowel mannelijke als vrouwelijke collega’s (best prettig toch?), en ook als het druk is kan je gewoon op vakantie. En je bent altijd voor het avondeten thuis! Overwerken doen we bijna nooit, want Shopify crasht bijna nooit.

En je eerste klus gaat waarschijnlijk die koppeling tussen Shopify en NuOrder worden. Daar kunnen we binnenkort meer over vertellen. Helemaal als we er een paar extra handen bij krijgen. Dus lees de officiele vacature, bel, mail, of kom langs! We kunnen niet wachten ;)

Linda Bleijenberg
Geschreven door

Linda Bleijenberg

Code schrijft met gemak 100 regels code per dag, maar bloggen laten we graag aan onze copywriter Linda over. Ze woont om de hoek in Delft en wil ook kunnen toveren met code als ze later groot is. Tot die tijd interviewt ze onze experts en deelt ze de meest interessante inzichten over Shopify en E-Commerce op onze blog.

Terug naar insights overzicht