Klaviyo

E-mail Marketing Inspiratieboek voor E-Commerce door Linda Bleijenberg

Code's E-mail Marketing Inspiratieboek is nu beschikbaar! Zoek je een praktische gids om je omzet uit Email Marketing te laten groeien, je klanten aan je te binden en je e-commerce merk naar het volgende niveau te tillen? Download hem hier gratis:

 

Download Email Marketing Inspiratieboek

E-book Klaviyo

Wat je kunt verwachten van ons e-book

Vind jij online acquisitie ook zo duur geworden de laatste tijd? Bij Code is het ons zeker opgevallen. Toen we dit e-book voor het eerst uitgaven, in de herfst van 2021, waren online advertenties nog best betaalbaar.  Nu, terwijl we de compleet vernieuwde versie van dit e-book uitbrengen voor lente 2023, rijzen de prijzen de pan uit. Hoe moet je als merk nu klanten aantrekken en winst maken, als het acquisitie landschap zo veranderd is?

Daar is een oud en vertrouwd antwoord op, namelijk: klantbehoud, oftewel retentie.

Je bestaande klanten behouden is de beste strategie, nu nog meer dan voorheen. En de beste manier om dat te doen is via e-mailmarketing. Bij Code zien we dagelijks wat e-mail kan doen voor de webshops van onze klanten, en dat is in één woord schitterend. E-mailmarketing werkt ook enorm goed om de impact van je online ads te maximaliseren, want die heb je nog steeds nodig om nieuwe klanten aan te trekken. Volg je online advertenties op met een slimme serie e-mails om de bezoeker richting hun eerste bestelling te manoeuvreren, en je weet zeker dat je het maximale uit je dure advertentie haalt.

E-commerce merken halen gemiddeld zo’n 25% van hun omzet uit e-mail marketing. Bij Code hebben we een flink aantal klanten die het nog veel beter doen, met tot wel 50% van hun omzet afkomstig uit email marketing.

Hoe bereiken we dat voor onze klanten? Dat is precies wat we met jou gaan delen in dit e-book.

  • 5 email flows die elke zichzelf respecterende webshop moet hebben
  • 8 inspirerende flows die je kunt afstemmen op jouw eigen business

Dus als je op zoek bent naar een succesvolle e-mail strategie voor jouw merk, zoek niet verder! Door het hele boek kun je bovendien heel veel voorbeelden van onze eigen klanten vinden, waaronder O'Neill, Kabrita, TI SENTO - Milano en by-bar. Daarnaast bespreken we een paar slimme Klaviyo integraties met andere handige apps. Bij Code gebruiken we Klaviyo graag als de data-hub in een netwerk van tools (zoals review- en loyalty-apps) om het beste uit je marketing stack te halen. 

Wat je ook gaat vinden: de beste e-mail hacks van Midge, ons Hoofd Klaviyo, en zijn team. Slimme trucjes en aanpassingen die heel makkelijk door te voeren zijn, maar je veel opleveren. Midge en zijn team hebben deze ontdekt en verzameld in 3+ jaar van dagelijks tweaken, A/B-testen en finetunen – en jij krijgt ze nu gratis en voor niks. Graag gedaan ;)

 

Linda Bleijenberg
Geschreven door

Linda Bleijenberg

Code schrijft met gemak 100 regels code per dag, maar bloggen laten we graag aan onze copywriter Linda over. Ze woont om de hoek in Delft en wil ook kunnen toveren met code als ze later groot is. Tot die tijd interviewt ze onze experts en deelt ze de meest interessante inzichten over Shopify en E-Commerce op onze blog.

Terug naar insights overzicht