Code Returns App

Optimaliseer jouw retour-journey met de Code Returns app

 

Veel van onze klanten hebben te kampen met een toenemend aantal retouren. Daarom is het optimaliseren van jouw retour-journey met onze Code Returns-app misschien wel de grootste troef die je als e-commerce ondernemer in handen hebt.

 

Net als jij houden wij bij Code van simpel en efficiënt online shoppen, zowel voor als na de check-out. Daarom ontwikkelden we de Code Returns-app. Deze slimme app zorgt - in nauwe samenwerking met jouw logistieke partners - voor een eenvoudige en automatische afhandeling van Returns & Exchanges.

 

Omdat het retourproces alle facetten van een e-commerce organisatie raakt, voegt het optimaliseren ervan op veel vlakken waarde toe. Met de Code Returns-app helpen we jou om het retourproces te transformeren van een kostenpost naar een “kansenpost”. Een snel en soepel retourproces geeft je de kans om de relatie met je klant te verlengen, data te verzamelen en uitstekende service te verlenen waar je klanten echt blij van worden.

Screenshot MUD Jeans RMA

Hoe werkt de Code Returns app?

De Code Returns app maakt het retourproces efficiënter en ruilen aantrekkelijker, maar verlaagt ook retourkosten en vermindert het totaal aantal retouren. Daarnaast geeft de app inzicht in je retourdata, waardoor je snel kunt anticiperen op veelvoorkomende retourredenen en uiteindelijk je customer lifetime value kunt vergroten. En wie wil dat nou niet?

 1. In de app melden jouw klanten zelf online hun retour aan. Ze loggen in met hun ordernummer en postcode, en kiezen vervolgens uit vier opties: ruilen voor een andere maat, ruilen voor een andere kleur, ruilen voor een ander product of terugsturen (met opgaaf van retourreden). Jouw fulfillment-partner ontvangt een melding van de retour en de reden, en de klant ontvangt direct een (online of print) retourlabel.

 2. Zodra de retourzending binnenkomt bij jouw fulfillment-partner wordt de zending gecontroleerd: is er niks beschadigd, is de retour compleet, ruikt het fris? Deze informatie wordt bijgewerkt in het retourdocument en naar de app verstuurd, zodat de retour binnen jouw Shopify-admin-omgeving kan worden verwerkt. Hierin staan alle retourverzoeken keurig op een rij, met een markering bij de retouren waar iets bijzonders mee is, zodat het meteen duidelijk is welke retouren wel wat extra TLC (tender, love & care) kunnen gebruiken.

 3. In de laatste stap van het proces handel je de retouren snel en efficiënt af in Shopify. Wanneer de Refund- of Exchange-order is aangemaakt ontvangt de klant automatisch een bevestigingsmail. Hiermee kun je, door de retouren in bulk af te handelen, tot wel 80-90% tijd besparen! 

Waarom jij gebruik zou moeten maken van de Code Returns-app

 • Meer ruilen, minder terugbetalen. Boost je omzet door (gratis) ruilen eenvoudig en aantrekkelijk te maken en de klant tijdens het retourproces te behouden. Zo worden retouren een kans om opnieuw te verkopen!

 • Hoofdpijn en een tekort aan FTE’s voor de retourafhandeling na Black Friday en de feestdagen zijn verleden tijd! Een centrale Returns & Exchange afhandeling met één druk op de knop in de Shopify-admin levert tot wel 90% FTE-besparing op retouren op;

 • Door de integratie met Aftership worden jouw klanten proactief (per e-mail) geïnformeerd over de retourstatus, waardoor telefoontjes naar de helpdesk niet meer nodig zijn en jouw klantenservice tijd overhoudt voor andere zaken;

 • De Code Returns app integreert met jouw favoriete 3PL/Fulfillment partners, zoals Active Ants, verzendpartners zoals Transsmart (Unifaun) en Warehouse Management Systems;

 • Wanneer de retourtermijn is verstreken kunnen klanten de retourzending niet meer registreren, makkelijk en duidelijk;
 • De centrale online retourregistratie van Shopify geeft direct inzicht in welke producten het vaakst retour komen en waarom;

 • Het is mogelijk om verschillende retourregels per land in te stellen, zoals andere retourkosten of retouren niet aan te bieden als optie;

 • Een recept voor alleen maar tevreden klanten: je hebt een direct live lijntje met je voorraad, zodat je zeker weet dat je de ruil die je aanbiedt ook kunt faciliteren. En, gebruik je de Code Returns app in combinatie met onze fulfillment Service Connector? Dan zorgt dit dynamische duo voor tweerichtingscommunicatie met Shopify en wordt een artikel gereserveerd zodra een exchange wordt aangemeld;

 • De mogelijkheid om printerloos te retourneren, wij willen tenslotte ook graag een paperless future;

 • De branding van de app kan worden aangepast naar jouw merk. Onze app, jouw stijl.

Een klantvriendelijk en efficiënt retourproces voor MR MARVIS

MR MARVIS is continu bezig met innoveren op het gebied van de customer experience en zag het retourproces als een kans. Carl: “Op een gegeven moment vroegen we ons af: wat kost dit ons eigenlijk? ‘Veel!’ was het antwoord. Daar bood de app van Code uitkomst. De app automatiseert het allemaal, waardoor het makkelijker en leuker wordt voor de klant en kostenefficiënter voor ons. Dat was een makkelijke rekensom.”

We zijn nu ruim een jaar verder en Carl rapporteert: “Het werkt goed! De Code Returns-app draait nu in acht verschillende landen en heeft gezorgd voor een vermindering van 70 tot 90% aan FTE’s die zich bezighouden met retourafhandelingen”

 

mrmarvis

Boek een demo & transformeer je retourproces

Kost het verwerken van retouren jouw klantenservice relatief veel tijd en stress? Wil je de drempel voor retouren verhogen en ruilen stimuleren? Wil je de retourkosten lokaliseren per land? Of wil je snel kunnen leren van je retouren en hiermee je service en productaanbod verbeteren? Dan is onze Code Returns-app dé app voor jou!

 

Na de mooie resultaten die de app heeft behaald voor MR MARVIS, zijn momenteel klanten zoals MUD Jeans en Josephine & Co aan het onboarden. Wil jij dit ook? Wij helpen je graag met het connecten van de Code Returns-app. Hebben wij jouw 3PL, zoals bijvoorbeeld Active Ants, al eerder geïntegreerd? Dan is het onboarden slechts een kwestie van dagen.

“ De Code Returns app is misschien wel de grootste troef die je als e-commerce ondernemer in handen hebt om ruilen te stimuleren en te zorgen voor een efficient retourproces. We geven je graag een live demo! “

Wouter Monckhorst CEO, Code