Bekijk website

Serious Watches verkoopt sinds 2011 horloges, zowel online als offline. Het bedrijf selecteert haar merken op kwaliteit en design, en wil zich onderscheiden op kwaliteit, prijs en persoonlijke service. "We houden ons assortiment bewust klein, zodat we alles met volle overtuiging kunnen aanbieden en niet een dozenschuiver worden."

Window image widget

De bestaande webshop migreren van Magento 1.7 naar Shopify

Serious Watches kwam bij CODE terecht tijdens een uitgebreide platform-zoektocht, die ze waren begonnen nadat Magento eind 2015 aankondigde dat het platform een versie 2.0 zou uitbrengen.

Dat zette de mensen van Serious Watches aan het denken. De nieuwe Magento versie zou namelijk ingrijpend anders zijn dan de 1.7 versie waar de Serious Watches webshop op dat moment op draaide. Zo anders dat een update naar 2.0 eigenlijk hetzelfde was als overstappen op een ander platform. Tegelijkertijd was doorgaan met de 1.7 versie niet echt een optie, omdat Magento die niet langer zou ondersteunen met updates.

Wat te doen? Ze besloten eens rond te vragen bij diverse partijen: wat was er allemaal beschikbaar qua platforms, welke voor- en nadelen had een Magento-update, moesten ze updaten naar Magento 2.0 of was het slimmer om over te stappen naar een ander platform? Toen bleek dat een Magento update algauw zo'n 50K ging kosten, was de keus voor migratie snel gemaakt.

Toen Shopify in beeld kwam als alternatief, was de keus voor CODE ook snel gemaakt. Niet alleen had CODE als een van de weinige Nederlandse bureaus alle expertise in huis, we waren ook nog eens goedkoper dan de concurrentie.

Voor Serious Watches was het vooral belangrijk dat de visuele continuïteit gewaarborgd werd, omdat klanten vertrouwd waren met de bestaande layout. Door het basis thema van Shopify aan te vullen met custom code konden we hierin prima voorzien. Sinds begin augustus 2017 is de site online: bekijk hem hier!

Ben je ook geïnteresseerd in migreren van Magento naar Shopify? Lees hier onze blog over Magento-migraties.

Diensten

  • Magento migratie
  • Shopify setup
  • Gepersonaliseerd thema
  • Importeren van data & producten
  • SEO

Techniques

  • Shopify
  • Liquid
  • HTML/CSS

Deliverables

  • Shopify webshop
  • Magento migratie
Window image widget
CODE’s experience with both the Magento and Shopify platform meant the migration was relatively hassle-free, deadlines were met and the whole process was very pleasant.

Moet je ook migreren? Wij denken graag met je mee!

Neem contact op