Nieuws

Code presenteert: de Exact Online app voor Shopify door Linda Bleijenberg

Code gaat in de Shopify apps! Een paar maanden terug hebben we onze eerste app gebouwd, Pickup Points PostNL. Dat beviel zo goed dat we het onszelf wat moeilijker hebben gemaakt met app nr. 2: een koppeling tussen Shopify en het populaire boekhoudprogramma Exact Online.

 

Logo Exact
Exact App Shopify - Code

Exact koppeling met Shopify

We zien je denken: “Ja maar jongens, zulke apps bestaan toch al?” Dat dachten wij ook, toen de mensen van Gladskin ons vroegen om een koppeling met Exact Online. Dus we keken samen met de klant wat rond in de Shopify appstore, en konden eigenlijk niks vinden dat voldeed aan het wensenlijstje van Gladskin.

Wat er nog miste

Bestaande apps kunnen bijvoorbeeld niet automatisch creditfacturen aanmaken voor retouren. Ze maken alleen verkooporders of -facturen aan. Nog onhandiger is dat ze zo’n retour niet ‘printen’ (zo heet inboeken in Exact Online), wat betekent dat de boekhouder dat handmatig moet fixen. Is natuurlijk heel veel werk. Wil je niet.

Ook geven bestaande apps niet duidelijk aan dat een bestelling binnengekomen is via een ander kanaal dan de webshop. Als je zoals Gladskin ook via Bol.com of Amazon verkoopt, of de Channable-app gebruikt om je producten op verschillende kanalen aan te bieden, dan wil je dat graag in Exact Online terugzien, inclusief de juiste referentienummers erbij. Ga je natuurlijk niet handmatig doen. Is heel veel werk. Wil je niet.

 

Wat onze Exact Online app doet

Exact Online biedt vrij veel verschillende abonnementen aan. Wij hebben besloten te focussen op het Finance en het Handel abonnement. Vooral voor die tweede hebben we wat extra functionaliteit gebouwd, zoals het automatisch ‘printen’ van facturen, het afletteren van betalingskenmerken (dat wil zeggen dat je effectief betalingen koppelt aan orders), het automatisch afboeken van voorraad als de fulfilment ervan rond is, en multistore-functionaliteit (zodat je meerdere webshops kunt combineren in een enkel Exact Online account). Plus natuurlijk alle dingen die nog misten in bestaande apps, zie hierboven.

 

Iets voor jouw bedrijf? Test het zelf!

Wil je de Exact Online koppeling voor Shopify ook proberen? Dat kan, met de 14-dagen gratis proefperiode. Het werkt zo: je installeert de Exact Online Connector app via je Shopify dashboard. Daarna open je de app en koppelt je Exact Online account. Als je dat gedaan hebt komen alle geplaatste orders van de laatste 14 dagen in je Exact Online account te staan.

Daarna richt je de app verder in, door alle settings langs te lopen en die aan te passen aan jouw situatie. Het vergt wel wat configuratie vooraf, we waarschuwen je maar vast. Je moet als merchant bijvoorbeeld BTW-tarieven instellen en dergelijke. Om je daarmee te helpen hebben we een live chat functie ingebouwd, zodat je meteen met je vragen bij ons terecht kunt.

Vooral in de opstartfase kunnen we ons voorstellen dat je geen zin hebt om te moeten wachten op hulp. En we helpen je graag! Daar leren we van en jouw feedback kan leiden tot verbetering. Dus druk gerust op die chat-knop, dat is ook in ons belang.

Deze functies gaan we nog toevoegen

Dus we zijn trots! Maar dat wil niet zeggen dat we achterover gaan zitten natuurlijk. Bij CODE houden we van sleutelen aan code, en alles kan altijd beter. Wat kun je de komende tijd zoal verwachten, qua aanvullende functionaliteit?

- Integratie met Shopify POS, het kassassyteem van Shopify
- Mogelijkheid om meerdere BTW-percentages per land toe te voegen
- Automatische verwerking van gift cards in Exact Online
- Uitbreiding van de importfunctie bij het installeren van de app: je kunt dan de orders van de afgelopen 14 dagen importeren, zodat je meteen ziet hoe de app je administratie verwerkt (en niet eerst nog je laatste beetje administratie in je oude systeem moet doen).

Gebruik jij de app ook, of overweeg je dat te gaan doen? Laat het ons vooral even weten als je nog iets mist, dan kijken we wat we kunnen doen. Ook als je iets anders zoekt voor je Shopify webshop, maar niet de kennis in huis hebt om het zelf te maken: bel ons even, misschien kunnen we je helpen.

Linda Bleijenberg
Geschreven door

Linda Bleijenberg

Code schrijft met gemak 100 regels code per dag, maar een blog is andere koek! Dat laten we dus graag over aan Linda Bleijenberg, onze copywriter. Ze woont om de hoek en wil ook IT-tovenaar worden als ze later groot is. Tot die tijd schrijft ze blogs over wat wij bij Code allemaal uitspoken.

Terug naar insights overzicht