logo veloretti

Veloretti van Magento naar Shopify in 3,5 week

Veloretti ontwerpt, produceert en verkoopt kwaliteitsfietsen met een tijdloos design, voor een aangename prijs. Om die prijs mogelijk te maken heeft Veloretti het traditionele distributiemodel flink ingekort. Ze verkopen hun fietsen online via www.veloretti.com, en leveren ze per koerier direct aan de klant, in 27 landen.

Case: Code bouwt Veloretti webshop in Shopify

Services we provided

Responsive design

Store building

Internationalization

Van Magento naar Shopify in 3,5 week

Voor Veloretti hebben we een Magento-migratie uitgevoerd, net als onze eerdere projecten voor DutchGrown en Serious Watches. Toen eigenaar Ferry Zonder ons benaderde met de opdracht had hij net een Magento 1.9 ontwikkeltraject afgekapt.

De Magento site was bijna af toen het nieuws kwam dat Magento op korte termijn stopt met updates en ondersteuning voor versie 1.9. Voor Veloretti betekende deze aankondiging dat ze direct na oplevering van de Magento 1.9 site opnieuw een Magento ontwikkeltraject in zouden moeten. Deze keer om de 1.9 site te migreren naar Magento 2, de nieuwste versie van Magento, met zo’n compleet andere opzet dat 

upgraden van 1 naar 2 eigenlijk neerkomt op overstappen naar een nieuw platform.

Daar had Zonder geen zin in. Hij vond Magento veel te log en niet gebruiksvriendelijk, en stapte liever over op een platform dat beter paste bij wat Veloretti nodig had. Dat werd Shopify, en omdat wij van Code zijn superstrakke deadline aandurfden, mochten we aan de slag!

Meer weten over dit project? We schreven er een blog over: lees hem hier!

Case: Code bouwt Veloretti webshop in Shopify

De Bike Configurator tool

Met deze tool kunnen klanten op de Veloretti site live bekijken hoe hun fiets eruit komt te zien, met de accessoires die ze erbij kiezen. Die functie zat al in het oude Magento-ontwerp, maar we hebben hem flink geoptimaliseerd. In de oude opzet werd er van elke mogelijke combinatie fiets + accessoires een foto gegenereerd, waardoor er ca 29.000 foto’s opgeslagen moesten worden. Door slim met layers te werken hebben we ervoor gezorgd dat je hetzelfde resultaat krijgt, maar dan met maar een paar honderd foto’s. Handig!

Case: Code bouwt Veloretti webshop in Shopify
Case: Code bouwt Veloretti webshop in Shopify
Case: Code bouwt Veloretti webshop in Shopify
Case: Code bouwt Veloretti webshop in Shopify

Hulp nodig met Shopify? Bij ons zit je goed!